Хомеопатично лечение

Както споменах в предишната статия, класическата хомеопатия е метод, при който подобното лекува подобно. Това означава, че с хомеопатичното лекарство, на жизнената сила се дава информация как да се справи със съответния проблем. В организмът се симулира т.нар. изкуствена болест, която e подобна и по-силна от реалната болест. Жизнената сила, включваща и имунната система, се активира и самоизлекува.

Ето и моята история.

Започнах да посещавам класически хомеопат преди около 2 години. Бях загубила вяра в медицината. Имам много хронични заболявания, както  и едно автоимунно, за което милите лекари щедро точеха клинични пътеки и казваха, че съм безнадежден случай. Лечението, разбира се беше с кортикостероиди – едно много коварно лекарство. За съжаление ефектът беше временен и след известно време симптомите пак се появяваха с още по-страшна сила.

След дълго ходене по мъките, реших да пробвам нещо нетрадиционно. Билки, народна медицина, но пак нямаше ефекта, който исках. Докато накрая не попаднах на хомеопатията. В интернет имаше много статии, които даваха отговори на  въпросите ми.  Бавно, но сигурно проблемите ми изчезваха. Като пример за това как работи класическата хомеопатия, ще дам моето последно премеждие. Имах възпаление на мускулите и ставите на едната ръка, което обикновено минава трудно и е много болезнено. Лекарите ми дадоха противовъзпалителни, които само ми разстроиха стомаха. Ръката продължаваше да е отекла и силно болезнена. Посетих хомеопата, който ме лекува. Прегледа ме щателно с апарат, който показва какво е състоянието на всички органи. След, което въз основа на състоянието ми назначи лечение. Лекарството беше насочено главно към проблемите с ръката, но включваше и всичко останало, което ме притесняваше. След два дни отока спадна, болката почти изчезна. Вече можех да я движа и да извършвам дейности с нея. За кратко време проблемът се оправи. След известно време ме хвана грип и в рамките на няколко часа, вече всичко беше слезнало към белите дробове. Мъчеше ме мъчителна кашлица и болка в гърдите, типични симптоми на бронхит. Отново пих от същото лекарство, като хомеопата казваше какъв да е приема. След около ден и половина, вече задух, болка и други бяха изчезнали. Да не говорим, че имам енергия и сила. Това не е някаква магия, а лечение, което помага до там, докъдето патологията е обратима.

При други пациенти са излекувани исхемичен инсулт, паническо разстройство, аутизъм. Да не говорим, че бронхит, пневмония, астма, синузит, паразити, устойчиви бактерии мутанти и др. спокойно могат  да се лекуват с хомеопатия, без да се налага да се използват досадните антибиотици.

Сподели статията

За Автора: azdesi

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *