• Лекарство

Учени изобретиха лекарство за рака?

Откриването на лекарство за рак е нещо, с което човечеството се бори от много години, но поради една или друга причина, все още няма такова лекарство, въпреки високите технологии. Разбира се има временни решения, които до известна степен само отлагат неизбежното, но това може да се промени много скоро.

Бразилски учени от института в Сао Паоло са на път да открият лек срещу рака.

Те извършват опити с мишки, страдащи от меланом. Експертите извличат белтък от отровата на гърмяща змия и провеждат лечение на животинчетата с него. След експеримента те установяват, че животът на мишките започва да се удължава, а раковите образувания се повлияват положително. Експертите откриват още, че развитието на туморите или забавя или спира напълно.

Изследователският институт в Сао Паоло е известен с откритията си в областта на токсикологията. Много често използвани в практиката им са вещества от скорпиони, отровни паяци и змии. Към момента основното предизвикателство за бразилските учени е да открият начина по който се синтезира белтъкът, борещ рака.

Лекарство за рак

Лекарство против рак

Друг напредък в борбата с рака при изследователите е откритие на кубински учени. Те извличат секрет от скорпион и го прилагат успешно при лечение на коварното заболяване. Техният начин на лечение получава лиценз в някои части на Китай и Латинска Америка. Тепърва предстои одобряването на метода в Европа.

Човечеството е на път да се справи с тежката болест, вземаща безброи жертви ежедневно. Науката обаче, ще пребори рака. Ние сме сигурни в това. Рано или късно ще се появи нужното лекарство, което да сложи край на тази коварна болест и което да направи живота ни малко по-спокоен.

 

Сподели статията

За Автора: Цветан Славчев

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *