• животни

Тъжно, но факт! 5 животни, които започнаха да изчезват

Бракониерството е сред най-лошите човешки черти, като много животински видове вече са изчезнали, а и не малко са застрашени от изчезване. Каквото и да правим все още има хора, които убиват застрашени животински видове и то с една единствена цел – печалба. Тъжното е, че има и хора, които купуват подобни неща и то срещу колосални суми, което подтиква бракониерите да вършат още по-ужасни неща. Ето и 5 животни, които вече са пред изчезване.

Магелански пингвин. Тези сладки животинки са почти изчезнали, което се дължи на липсата на риба. Топлите течения карат рибата често да сменя своето местоположение, а за пингвините е изключително трудно да намерят храна, тъй като похапват предимно риба. Именно затова те започнаха да измират от най-ужасната смърт, а този процес не може да бъде контролиран.

Тихоокеанският морж също е застрашен от изчезване, което пък се дължи на глобалното затопляне, което на практика унищожава домът на това голямо и могъщо животно. Природозащитниците се опитват да намерят нова среда за живот на моржовете, които живеят в Арктика, но това е много много трудна задача.

Голямата морска костенурка е била много популярна преди години, но днес са останали много малко представители на този вид. Костенурките са живели преди 100 млн. години, преживяли са много природни катаклизми, но ето че сега те са пред изчезване. В момента има едва 5000 женски големи морски костенурки, което е нищожна бройка, а тези бавни животинки са надживели дори динозаврите. С появата на човека обаче техният вид е пред изчезване.

Тигър

Големият тигър е на изчезване

Полярната мечка също е сред изчезващите животни, като тук причината отново е глобалното затопляне. За момента популацията на белите хищници е сравнително стабилна, но ако глобалното затопляне продължи, те много скоро ще бъдат на прага на апокалипсиса.

Тигърът е могъщо животно и колкото и странно да звучи, той също е застрашен от изчезване. В момента има едва 3200 тигъра и много скоро тяхната бройка ще намалее още. Причината – бракониерите, които убиват големите котки за тяхната кожа, което е много лошо, а ние не предприемаме достатъчно действия по въпроса.

Сподели статията

За Автора: Цветан Славчев

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *