• Тенджера

Тази уникална тенджера произвежда ток!

PowerPot

PowerPot – иновативната тенджера

В днешно време ставаме свидетели на всякакви чудати изобретения. Някои от тях са много иновативни и полезни, някои пък са напълно безсмислени и ненужни. Проектът на малко известната компания PowerPot обаче спада към категорията „полезни“, тъй като е нещо уникално и много подходящо за голяма част от населението на Земята.

Творението на PowerPot е специална тенджера, произвеждаща електричество, която бе представена още миналата година, но компанията не спира да се развива и пусна 2 нови продукта. PowerPot генерира битова електроенергия с помощта на термоелектрически генератор. Той превръща температурната разлика в ток, което е много полезно за слабонаселени региони, където електричеството е лукс или за хора, които често обичат да ходят на къмпинг. Иновативната тенджера е с капацитет от 1.4 литра вода, но новите модели са подобрени.

PowerPot X е със съвместимост от 2.3 литра, докато PowerPot XL побира 3.8 литра вода. Най-малката тенджера може да произведе 5 вата, докато по-големите съответно произвеждат 10 и 15 вата. Тенджерите разполагат и с USB порт, през който можете да зареждате мобилният си телефон или някоя друга подобна джаджа. Тенджерите на PowerPot могат да бъдат закупени от краудфъндинг платформата KickStarter, като със сигурност компанията ще продължи да работи върху своите продукти и да представи на човечеството един начин да си произвеждат независима електроенергия.

Сподели статията

За Автора: Цветан Славчев

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *