Слънчеви колектори за топла вода – в помощ на домакинствата

Слънчеви колектори за топла вода от Emde-Solar.comХората, на които им е омръзнало да заплащат безумно високи сметки за електроенергия са решили този проблем инсталирайки върху покрива на техните кооперации слънчеви колектори за топла вода. Макар тези технологии да не са толкова познати на голяма част от населението, те имат изключителни свойства, които правят възможно безплатното ползване на топлата вода. „Как става това?“ със сигурно се чудят много от вас. За да бъдем максимално конкретни в отговора на този въпрос, най-лесно ще бъде да ви обясним какъв е техния принцип на работа.

Като за начало слънчевите колектори са изградени от специални панели с отражатели, двуслойни вакуумни тръби, водосъдържател, нагревател, а в някои случаи и помпи. Само няколко минути след като колекторите са монтирани на избраното от вас място, те започват да произвеждат енергия.

Това е съвсем нормално, тъй като за да могат да работят са им необходими слънчевите лъчи, достигащи до Земята и в частност попадащи върху тръбите. Тогава соларните колектори с термосифон или Heat Pipe тръба усвояват тези лъчи, като ги преработват в необходимата за всички нас топлинна енергия. Благодарение на вакуума намиращ се между двата слоя на тръбите, топлинните загуби са минимални. С покупката им вие ще намалите осезаемо разходите си за електроенергия, ще спомогнете за намаляването на глобалното затопляне, за опазването на природата, а също и за намаленото използване на изчерпаемите ресурси като газ, нефт, въглища и други.

Можете да закупите слънчеви колектори за топла вода за еднофамилно жилище, в което живеят 2-3 души за около 700-800 лева. Ако годишният ви разход за топла вода е между 470-630 лева, а спестените пари от употребата на колекторите са между – 490 и 660 лева, тогава като анализираме тези цифри става ясно, че за една-две години инвестицията за покупката им ще се изплати напълно. Това разбира се зависи и колко често ги използвате.

Не губите повече време, а направете първата крачка към новото енергийно бъдеще със слънчевите колектори от Emde-Solar.com

Сподели статията

За Автора: Костадин Петров

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *