• Татуировка

Символиката на татуировките

В днешно време, все повече хора започват да си правят татуировки, като някои го приемат за модерно, други за ексцентрично, а трети го превръщат буквално в култ и изрисуват целите си тела. Истината е, че всяка татуировка крие определена символика и дори магия, така че преди да нашарите тялото си, трябва сериозно да помислите какво точно искате, защото може би ще ви е за цял живот.

Който си татуира кръст например, означава че ще бъде здрав и ще живее дълго. Кръст върху тялото на мъж привлича пари и късмет, така че това е един от най-добрите варианти, стига да сте набожни.

Медуза-горгона също е сред най-често избираните татуировки, като се смята, че защитава от уроки. Рисунка на папагал пък символизира дълъг живот и също защита срещу уроки, като това е била много актуална татуировка в миналото.

Ако видите татуировка на делфин, то това означава, че човека е свободолюбив и се влюбва лесно. Паякът пък е символ на мъдрост, докато пчелата ви дарява с енергия и пази от болести.

Татуировки

Татуировката трябва да се избере внимателно

Драконът също е сред често срещаните татуировки, като той е символ на мъдрост, мощ и амбиция. Зодиите също оказват влияние, когато са татуирани върху човешко тяло, като се смята, че всяка зодия предпазва определен орган, но те се избират по-рядко, тъй като не са модерни.

Символиката на татуировките няма доказана сила, но древните са вярвали, че рисунките по тялото наистина ги предпазват, докато днес това е повече нещо като начин да изразиш себе си. Съвременните татуировки са по-скоро свързани с някакво послание, а не със защитна сила, но така или иначе, ако решите да си правите татуировка, трябва първо да се поинтересувате какво символизира тя.

Сподели статията

За Автора: Цветан Славчев

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *