Роклите на лейди Даяна

Лейди Даяна – красива  и незабравима, винаги усмихната и безкрайно изискана. Тя е една от най-обаятелните жени и въпреки, че отдавна не е сред нас, все още е обект на обсъждане, възхищение и със сигурност това няма да се промени. Доказателство за това са непрекъснато излизащите неизвестни факти от живота на дамата, книги, посветени на нея, филми, които ни пренасят в нейния свят.  Наоми Уотс е най-новото превъплъщение на лейди Ди във филм, разказващ за живота й. Тя носи всяка една рокля или бански костюм точно по начина, по който ги е носила принцесата. Всеки един детайл от външността на лейди Даяна е изпипан в подробности, за да се постигне максимална прилика между актрисата и филмовата й героиня.

На търг в  Лондон наскоро бяха продадени десет от роклите на принцесата. Някои от тях се свързват с важни събития от живота й като например тази рокля, с която лейди Ди е присъствала на официална вечеря, дадена от президента Роналд Рейгън през 1985 г.

С какво се отличават роклите на лейди Ди? Елегантност и премереност – това може да се каже с две думи. Следващото, което можем да кажем за тях едва ли ще се побере в кратък текст като този. Част от тях са в класическия черен цвят, дълги до глезените, с интересни инкрустации, придаващи блясък, подобаващ на кралска особа. Всяка невероятна рокля си има своята история, просто защото е принадлежала на уникална личност, каквато е била Даяна.

Не можем да не се възхитим на розовата елегантна рокля, допълнена от бляскаво болеро, нито пък на тюркоазената вечерна рокля, която сякаш ни разказва за самата принцеса.

Страхотните модели, шити по поръчка специално за принцесата са актуални и днес. Те са били собственост на бизнес дама от Флорида на име Морийн Рорич. Тя ги купува през 1997 година, когато принцесата ги продава на търг с благотворителна цел.

Сподели статията

За Автора: Георги Талов

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *