Риболовът-хоби за милиони

Рибарите – това са особена група от хора, които с часове могат да спорят, описвайки с гордост своите трофеи и не рядко – да преувеличават. Понякога тези спорове наподобяват детски пререкания, ако съдим по страстта, с която тези хора описват своите случки. Рибарите са в състояние да водят безкрайни разговори за улова си, подходящата стръв и любимите си водоеми. Не е тайна, че сред тях почти липсват равнодушни и лоши хора.

В своята същност, риболовът се явява едно от най-полезните и одухотворяващи занимания, а не е за пренебрегване и неговото благоприятно влияние върху човешката психика. Ако в недалечното минало, риболовът е бил средство за препитание, наравно с лова, то в наши дни, това изкючително популярно хоби е практикувано от милиони любители на природата, морето и спокойната задушевна обстановка.

Това уникално хоби подбужда множеството свои любители да преодоляват дори хиляди километри за да се насладят на любимото си езеро или река, а защо не и на необятния океан.

Ако все пак имате късмет вашето населено място да се намира в близост до река или езеро, то вие сте щастливец. След изморителната седмица, можете да се потопите в атмосферата на водоема, да закусите с прясна риба, след нощния риболов и да се отдадете на приятни вечерни разговори със своите другари по въдица в компанията на искрящия огън на камината. Все пак няма нищо по-вкусно от собственоръчно уловената риба, майсторки приготвена върху жарта.

Всъщност, за истинският рибар по важна е стръвта от мястото, където лови риба. Независимо дали се намирате край местния поток или в необятния океан, очакването е едно и също – кога неподвижния поплавък ще изчезне в дълбините. Сърцето започва забързано да тупти, предвкусвайки успешния улов. Подобни чувства трудно могат да се опишат с думи, човек трябва сам да ги изпита и едва тогава цялата прелест на риболова ще се разкрие пред очите му.

Сподели статията

За Автора: Martin Kolev

Купете си клетка за хамстер и си свиркайте!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *