• Дамска чанта

Разкарайте боклуците от дамската си чанта

Дамската чанта

Хаосът в дамската чанта

Всяка дама притежава поне 1 дамска чанта, а някой жени дори залагат на различна чанта за всеки ден. Основната функция на дамската чанта е да събира неща като телефон, ключове, портомоне и евентуално грим, но дори и да звучи малко грубо, в повечето случаи чантите се превръщат в истинска кофа за боклук.

Може би вече сте свикнали да носите тежка чанта, която да е натъпкана с всевъзможни неща, но това може да доведе до сериозни вреди за вас и вашето тяло. Не са редки случаите, в които дамите с тежки чанти изкривяват своята стойка или пък страдат от напрежение в мускулите и ставите. Та ако не искате да имате подобни проблеми, то е препоръчително да се опитате да оптимизирате нещата, които носите ежедневно и да се отървете поне от част от тях.

Като за начало изсипете цялото съдържание на чантата си върху масата, на пода, на леглото или където намерите за добре. Вече сигурно сте потресени колко ненужни джунджории имате и се замисляте защо изобщо са в чантата ви. Сега сериозно, сортирайте всичко настрани, подредете това, което ви е необходимо и изхвърлете това, което ви е ненужно.

Със сигурност имате една камара хвърчащи бележки, билети от градския транспорт, бонбони, дъвки, ластици, запалки и всякакви подобни излишни неща. Изхвърлете ги незабавно, нямате нужда от тях. Отделете кредитните и дебитните карти, парите и телефона, те със сигурност ще ви трябват, но ги подредете прилежно.

Без гримове също няма как да минете. За някой дами е много важно да се освежават в даден момент от деня, като също така е добре да си носите и от любимият парфюм. За щастие, тук има и добро решение, тъй като много компании предлагат умалени варианти на своите продукти, които ще са идеални за дамската ви чанта.

Направете и една купчинка от неща, които използвате рядко, но все пак понякога наистина ви се налага да ползвате. Сега, след като се разделили „багажа“ си, изхвърлили сте ненужните неща и сте сортирали всичко е по-добре, нали? Е, слагайте всичко в чантата и бъдете спокойни, но не забравяйте да повтаряте това упражнение поне веднъж месечно.

Сподели статията

За Автора: Цветан Славчев

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *