• Mars One

Проекта Mars One с ново развитие

Mars One

Проекта Mars One

Със сигурност вече много хора са чували за проекта “Mars One”, който се организира от едноименната холандска компания. Целта на този проект е да се изпрати малка група от заселници на Марс, които да живеят на „Червената планета”, а всичко което правят ще бъде излъчвано пряко на Земята. Ако тази идея се осъществи, това ще бъде най-мащабното риалити предаване, но разбира се ще трябва да почакаме най-малко до 2025 година.

Полетът до Марс ще бъде еднопосочен, което означава че хората ще трябва да са изключително добре подготвени. Към този момент има подадени над 200 000 молби за участие в проекта, като хора от всички краища на света искат да станат първите заселници на „Червената планета”. Изпълнителният директор на компанията – Бас Ландроп обяви, че 1058 души ще бъдат допуснати до първият етап от подготовката, като всички късметлии са получили уведомление по имейла.

Тези 1058 души трябва да преминат през тежко двугодишно обучение и тестове, като малцина ще получат реален шанс да отлетят към Марс. Интересна подробност е, че най-възрастният участник в момента е на 81, а до дългоочакваният полет има цели 11 години. Това означава, че този мераклия ще бъде на 92 години и не е ясно дали ще може да поеме този риск и дали въобще ще бъде жив до тогава.

От “Mars One” разкриха, че 385 души, които са одобрени са на възраст под 25 години и те имат най-реални шансове да бъдат първите хора, стъпили на Марс. 415 са бъдещите марсианци, които са на възраст между 25 и 35 години, а участниците, които са над 35-годишна възраст са 286.

Първоначално се смяташе, че еднопосочният полет до Марс ще бъде през 2023 г, но от холандската компания обявиха, че старта на мисията се отлага до 2025 г, тъй като трябва да се построи космически кораб, подобен на този на NASA, а също така и спътник, които да излъчва прякото предаване към нашата планета. Множество държави се разграничиха от „Mars One”, като се предполага, че това е поредната измама и хората няма да оцелеят при това тежко пътуване. Радиацията в открития Космос е изключително голяма и учените алармират, че при подобен полет до „Червената планета”, почти всички пътници ще умрат или ще се разболеят от рак, което отново ще доведе до тяхната кончина. Естествено до 2025-а година много неща могат да се случат, а ние ще трябва да се въоръжим със сериозно търпение, за да проследим как ще се развие този доста амбициозен проект.

Сподели статията

За Автора: Martin Kolev

Купете си клетка за хамстер и си свиркайте!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *