• лечение на мигрена

Приятен и лесен начин за лечение на мигрена

Германски учени установиха, че сексът лекува мигрена и може да ви спести висенето пред лекарския кабинет. Интимните ласки доказано повлияват благоприятно болките в слепоочията.

Изследователите твърдят, че при пристъп на главоболие трябва да се впуснете в креватни изживявания. При проведеният експеримент повече от половината участници казват, че болката от мигрената значително е намаляла. При 20  процента пък тя напълно е изчезнала.

Учените обясняват този факт с увеличаването на ендорфините в организма при полов акт. Те от своя страна играят ролята на естествени болкоуспокояващи, въздействат на централната нервна система, което повлиява успешно болките в главата.

По време на проучването докторите установяват обаче, че при мъжете този ефект се наблюдава по-осезаемо. Над 50 процента от мъжете, страдащи от мигрена, ползвали именно секса като начин да преборят пристъпите.

Секс

Секс срещу мигрена

При жените се наблюдава обратната тенденция. Едва 15 процента от тях се възползвали от предимствата на еротичните преживявания. Учените обаче съветват всички страдащи от мигрена или едностранно главоболие да прибягват към този начин на лечение, тъй като може да им спести изключително тежки болкоуспокояващи.

Оказва се, че сексът освен че ни прави по-щастливи, ни помага и да се спасим от досадното главоболие! Разбира се, ползите от редовният секс са изключително много и колкото по-често го практикувате, толкова по-здрави ще бъдете както в психически, така и във физически аспект.

 

Сподели статията

За Автора: Цветан Славчев

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *