• Стрес

Преборете се със стреса!

Съвременният свят ни предлага много удобства и много възможности за развитие, но и много стрес. Напрежението в работата, висенето по задръствания, семейните проблеми, децата – всичко това е обвързано с известна доза стрес, която се отразява както в психически, така и във физически аспект.

Депресията също е сред най-често срещаните проблеми на съвременното общество, а с нея се появяват още куп други усложнения, за които дори не подозирате. Ако искате да се преборите със стреса и да се чувствате много по-добре от обичайното, то значи сте попаднали на правилното място.

1. Намерете си хоби.

Ако към момента не може да разберете какво точно ви влече, то поне четете книги, разхождайте се в парка, спортувайте рано сутрин или нещо от този род. Когато си намерите начинание, което да ви доставя удоволствие и да ви кара да се отпуснете, то несъмнено ще се преборите със стреса и ще бъдете много по-успешни.

2. Старайте се да почивате повече.

Колкото и работа и ангажименти да имате, то винаги можете да намерите време за малко пълноценна почивка, така че не пропускайте този момент. Отидете на пикник, на спа, на ваканция или каквото се сетите.

3. Заложете на спорта.

Опитайте се да спортувате повече. Плуване, спортно ходене и най-вече колективни спортове – всичко това може да ви се отрази много добре, ще ви освободи от напрежението, ще бъдете в много по-добро настроение, а току виж си намерите и още приятели.

Борба със стреса

Преборете стреса!

4. Опитайте се да спите повече от обикновено.

Махнете всички електронни джаджи от спалнята си – телевизор, компютър, DVD, нищо от това не ви трябва. Колкото повече спите, толкова по-добре ще се чувствате.

5. Хранете се здравословно.

Поне веднъж в седмицата се опитайте да игнорирате бързите храни и се възползвайте от витамините, които ви предлагат плодовете. Заложете на банани, ябълки, портокали или пък салата – това ще пречисти организма ви и ще се чувствате много по-свежи.

6. Не си търсете оправдания.

Не си търсете причини, поради които да не предприемете никакви действия за промяна. Стреса и депресията в повечето случаи са в резултат на начина на живот който водим. Характерно за тези състояния е, че липсва енергия и желание за стартиране на нови начинания. Ако не направите промяна, има възможност състоянието да се задълбочи. Започнете да действате и ще видите, че желанието и енергията за промяна ще се появят много скоро!

Сподели статията

За Автора: Цветан Славчев

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *