• почистване на дома

Полезни съвети при почистването на жилището

почистване на домаПролетта дойде и е време за пролетно почистване. Трябва да изчистим всичко от горе до долу, за да блесне и да посрещне хубавото време. В тази статия ще ви предложим няколко съвета, които да приложите при почистването, за да се улесните.

1. Измийте малките играчки като ги сложите в мрежа! Конструктори, човечета, какво ли не, децата ги обожават. Хубаво е обаче де та са чисти, защото малчуганите обичат да ги пипат и да си ги слагат дори в устата. За да ги измиете е най-добре да ги поставите в мрежичка, подобна на тези за зеленчуци. Продават се в магазините от тип „Всичко за лев“. После ги накиснете във вода с малко оцет за дезинфекция. Не използвайте препарати те може да са вредни за детето ви.

2. Да изчистим ютията! Когато използваме ютията си по-често е нормално тя да се замърси. С един лесен трик може да я почистите за няколко минути. Вземете дъската си за гладене и я наръсете със сол. Включете ютията си на най-високата температура и изключете опцията за пара. Сега трябва само да минете с нея по солта. Мрасотията ще се залепи за солта, а вашата ютия ще блести от чистота.

3. Как да се справим с космите на домашните любимци? Ако имате котка или куче, то най-вероятно вече има военно положение вкъщи. Навсякъде има косми, които се премахват трудно. Истината е, че не чак толкова. Имате нужда само от един чифт гумени ркавици. Минете с тях по тапицерията на мебелите. Козината ще се залепи за тях като магнит.

4. Да премахнем драскотините от дървените мебели. Те са грозни и пречат на старата ни дървена маса да живее както трябва. Не я изхвърляйте. Вземете половин чаша оцет и половин чаша зехтин. Вземете една кърпа, напоете я със сместа и изтрийте масата. Повечето от щетите ще бъдат неутрализирани и масата ще изглежда като нова.

5. Да почистим банята! Тя винаги е била ад за почистване, особено ако водата, която ползваме е твърда. Сега ще ви предложим няколко варианта. Няма нужда да използвате целия кашон с препарати, които са токсични и вредни. Подходете естествено. Вземете лимони. Режете на две и търкате, за да почистите душа и мивката от твърдата вода.

Ако замърсяванията са по-сериозни, най-добре е да вземете малки пликчета, да ги напълните с оцет и да ги закрепите за душа, чешмата, кранчетата и където може. Където няма как, може да натъркате с оцет и да комбинирате с лимон. При всички положения ще се справите.

Сподели статията

За Автора: Цветан Славчев

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *