• Домашни любимци

Полезни ли са домашните любимци?

Много хора обичат домашните любимци, като най-често срещаните такива са котки и малки кучета, но не са редки случаите на влечуги, рибки, птици и други подобни. Замисляли ли сте обаче дали тези домашни любимци са полезни за вас или просто обичате да ги галите, да им говорите и да се грижите за тях.

Истината е, че животните имат способности, които са непосилни за хората и се смята, че те усещат лошите хора и понякога дори действат агресивно. Тези, които имат куче или котка знаят за какво става въпрос, а ако не можете да си обясните странното държание на животинките, когато имате гости, то по-добре се доверете на животинският инстинкт и не канете повече тези гости.

Домашните животни имат дарбата да усещат зли сили, лоша енергия и хора с користни намерения. Не е случайно, че хората които обичат животните са по-добри, така че понякога наистина е добре да се доверявате на първичното и животинското усещане.

Котките са най-добрите енергийни експерти, като те веднага усещат човек с негативна енергия. Предполага се дори, че котките имат способност да виждат духове и да общуват с мъртвите, а ако имате котка то навярно ви се е случвало да я виждате как ръмжи или съска, а всъщност няма никой в близост до нея.

В някой държави, хората които си купуват ново жилище пускат първо котка вътре. Тя обикаля всяко кътче от къщата и със своите свръхестествени сили открива най-благоприятното място в къщата. Ако пуснете котка в празно помещение и тя легне някъде, то точно там трябва да поставите леглото си, тъй като това ще е най-доброто място за сън.

котка

Доверявайте се на домашните любимци

В миналото дори хората са се наказвали със смърт ако бъдат уличени в убийство на котка.

За кучетата също има подобни митове и легенди, като се предполага, че виещото куче предвещава смърт. Според някой древни вярвания, черното куче предусеща смъртта и ако случайно такова черно куче се навърта около дома ви или лежи на прага ви, то това означава, че е вероятно някой от дома ви да почине. Разбира се това е само мит, така че няма от какво да се притесняваме.

 

Сподели статията

За Автора: Цветан Славчев

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *