• Перфектно тяло

Повече спорт – повече щастие

Чудите ли се как да бъдете по-щастливи, по-здрави и как да имате по-добър живот? Сигурно сте чели книги, гледали сте филми, пробвали сте какво ли не, но нищо не се получава. Е, никога не трябва да се отчайвате, тъй като винаги можете да получите щастие и здраве, но разбира се трябва да знаете какво да правите.

Доказано е, че физическата активност повишава отделянето на ендорфини. Хормоните на щастието са значително повече при хора, които спортуват. Натоварването обаче, трябва да е свързано с приятни емоции. Прекомерното натоварване може да ви донесе по-скоро проблеми, отколкото нещо положително, така че не се напъвайте излишно.

Танци, плуване, разходки в парка са сред заниманията, които могат да ви направят още по-щастливи и пълноценни. Най-важното нещо, за да сме постоянни е спорта да не ни натоварва, а да бъде средство за разтоварване. Това е идеалният начин да премахнем напрежението от работния ден и стресовите ситуации в ежедневието.

Учените напълно потвърждават тезата, че хората, които спортуват са по-щастливи и се чувстват по-пълноценни. Физическата активност не само, че ни прави по-здрави, но укрепва нервната ни система и ни прави по-устойчиви психически.

щастие

Няма значение какъв е спорта, важно е да спортувате

Денят е прекрасен, когато е съчетан с разходка сред природата, плуване, бягане в парка или просто, когато слезем една спирка по-рано, за да помечтаем ходейки! Факт е, че хората в съвременният свят започват да отделят все по-малко внимание на спорта, та дори и най-обикновената разходка, а ако искате да промените нещо в живота си, то това е първата крачка, която трябва да направите.

Не бъдете меркантилни и мързеливи, а бъдете нормални и активни, като само след няколко дена ще усетите положителната промяна и ще видите колко добре ще ви се отрази това.

Сподели статията

За Автора: Цветан Славчев

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *