Обувки с чорапи или не

Напоследък, доста мъже започнаха да си позволяват волността да носят обувките си без чорапи. Тази „тенденция” е възникнала, благодарение на Джъд Лоу и Райън Гослинг, които предпочели да се разхождат без чорапи. Независимо от модела, всички видове мъжки обувки не трябва да се носят на бос крак, защото това не е хигиенично и здравословно. Това се доказва от факта, че в последно време във Великобритания се забелязва ръст в продажбите и произвеждането на продукти за лечение на лоша миризма и гъбички на краката. По принцип, всички подобни проблеми се появяват, защото когато не носите чорапи, потта от краката отива в кожата на самата обувка и създава отлични условия за появата на бактерии. Ако, пък, комбинирате всичко с влага, имате всички шансове за гъбична инфекция, лоша миризма и сърбеж.

Независимо дали става дума за маратонки, кецове, спортно-елегантни или официални мъжки обувки, те не трябва да се носят без чорапи. Въпреки че, за някои хора е хубаво да се подражава на известните, ако сте от тях, в никакъв случай не правете като Лоу или Гослинг.

Всички казани думите досега, се потвърждават и от факта, че популярни онлайн аптеки споделят за увеличаване на продажбите на парфюмирани стелки и дезодоранти. Омар Ел-Гоари, фармацевт, споделя, че отскоро получава доста често запитвания относно справянето с миризмата при носенето на обувки без чорапи.

Ако и вие се чудите как да го направите, ще разбулим тази мистерия сега. В стъпалата са разположени редица потни жлези, което и повишава секрецията им. Точно от това се появява и потенето, а оттам и миризмата. Фармацевтът казва, че ако представителите на силния пол искат да избягат от тези проблеми, трябва да носят правилните чорапи. Те трябва да са от памучна материя и да се сменят редовно, разбира се. По този начин, излишната пот се абсорбира и краката остават сухи, което и предотвратява наличието на бактерии. Ако, обаче, закъснеете може да използвате дезодоранти или парфюмирани стелки. При сърбеж, стъпалата трябва да се промиват с антибактериален продукт два пъти на ден.

И така, уточнихме може да се справите с проблемите. Имайки предвид всичко изброено до тук, ако все още държите на носенето на обувки на бос крак, най-добре вземете до себе си една от всичките кожени чанти, които се предлагат от Зебра Онлайн, заредена с всякакви продукти за освежаване. Наистина, може да се получи едно добро съчетания стига да улучите подходящия модел – така ще бъдете модерни и обезопасени. От друга страна, в живота рискове дебнат от всякъде, какво като не сложите чорапи…

Сподели статията

За Автора: Георги Талов

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *