• Апокалипсис

Нова версия за края на света!

Краят на света е тема, която се радва на особено голям интерес и е била актуална още преди хиляди години. Предсказанията на Нострадамус, на маите, на траките, на египтяните и какви ли още не и до този момент се коментират, но до този момент нито едно предсказание не се оказа вярно. За добро или зло светът продължава да съществува и въпреки че хората все повече започват да изчерпват природните ресурси, то към този момент няма опасност да се притесняваме от Апокалипсис… или поне не толкова скоро.

За настоящата 2014-а година отново се появи нова теория, според която край на света ще има и то много скоро. Този път не става въпрос за метеорит или нещо от този род, а за нещо много по-глобално, което застрашава цялата Слънчева система.

Астрофизикът Алберт Шервински твърди, че огромен киселинен облак се е насочил към нашата галактика и че помита всичко по пътя си. Британският учен предупреждава, че облакът-убиец е достатъчно голям и опасен, за да унищожи всичко, което му се изпречи на пътя и тази заплаха е напълно реална.

Шервински обяснява какво би се случило ако този облак достигне Земята, като според него това е все едно върху бял лист хартия да излеем мастило. Въпросният ужасяващ облак се е появил не далеч от центъра на нашата галактика, като се е зародил от Черна дупка.

Края на света

Ще има ли „нов“ Апокалипсис?

Алберт Шервински иска да предупреди човечеството, като дори поясни, че от НАСА знаят за този облак, но умишлено го крият в тайна, за да не създават паника. Плашещото в случая е, че ако изчисленията на астрофизика са правилни, то облака трябва да ни връхлети някъде в края на юни или началото на юли месец и това може би ще бъде повратния момент в нашата галактика.

Дали твърденията на британския учен могат да се приемат за достоверни или това е просто една налудничава теория, ние не можем да кажем, но със сигурност трябва да се вземат необходимите мерки, за да се избегне един подобен Апокалипсис.

Сподели статията

За Автора: Цветан Славчев

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *