• Никълъс Берггрюен

Никълъс Берггрюен – милиардерът бездомник!

Един от най-богатите хора в света – Никълъс Берггрюен е …  бездомен. 51-годишният мъж е на 546-о място в списъка на “Богатите” на елитното издание „Forbes“, но това не му пречи да живее против правилата на богатите.

Въпреки че  притежава близо 2 милиарда евро, Никълъс няма собствен дом. Преди 12 години, инвеститорът решава да продаде огромните си имения в баровските Манхатън и Маями. Той обаче инвестира парите не в нов дом, а в бизнес. Така милиардерът Берггрюен започва живота си като бездомник. От по-скъпите си придобивки, предприемчът е запазил само частния си самолет, с който се придвижва от хотел до хотел.

Никълъс твърди, че е далеч от материалните неща и не иска да се привързва към вещите. Той казва още, че личния му багаж се събира в една торба и наброява няколко ризи, сака и панталони. Милиардерът е изключителен филантроп и подобно на други богаташи обяви, че дарява половината от състоянието си на благотворителни организации.

Богатвото си Никълъс придобива като започва собствен бизнес със заем от баща си. По-късно Берггрюен създава инвестиционна компания, която към момента притежава над 30 компании по целия свят. 51- годишният милиардер непрекъснато инвестира парите си като купува дялове в големи световни вериги. Към момента той притежава капитали в испански медиен гигант, верига за бързо хранене и германски хранителни магазини.

Никълъс Берггрюен

Богатите също са хора

Никълъс Берггрюен живее без собствен дом, но успява да влезе в списъка на най-богатите хора в света, да сбъдва мечтите си и да дарява на нуждаещите се. Това е едно чудесно доказателство, че не всички богати хора са лоши и че някой все още помнят от къде са тръгнали.

За нещастие обаче, хората като Никълъс са изключително малко, но все пак е хубаво, че ги има. Да си богат не винаги трябва да се асоциира с нещо лошо, така че ако случайно забогатеете като Берггрюен, то не бързайте да харчите парите си за скъпи придобивки.

Сподели статията

За Автора: Цветан Славчев

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *