• Котка

Невероятно, но факт! Учени откриха котка-върколак!

Котката е малко, интересно, любознателно, гальовно приятелче, което понякога може да бъде истинско дяволче. По света са известни много породи котки, но сега американски учени от щата Тенеси са се натъкнали на нов вид, непознат на човечеството.

Те са на мнение, че са открили много рядка порода, която наричат котка-върколак. Самото коте се отличава доста от своите роднини, като за тази порода е характерна къса козина, но изключително силно окосмяване в областта на ушите. Американските изследователи са на мнение, че тази нова непозната порода е кръстоска от обикновените котки, които всеки ден виждаме по улиците и котка сфинкс с естествена мутация.

Муцуната на котките-върколаци напомня много за митичното същество върколак, но те не се превръщат във вълци при пълнолуние и не търсят своите жертви в гората. Тези интересни котки са изключително привързани към стопаните си и се опитват да ги защитят, когато усетят заплаха – нещо, което е характерно повече за кучетата, отколкото за котките.

Когато приближите подобна котка, тя се държи отбранително и веднага ще ви нападне. Когато свикне с вас обаче, котката-върколак става истински приятел, който дори е по-гальовен от обикновените котета.

Важно е да отбележим, че тази рядка порода не е дело на някой луд учен или на лабораторни тестове, а си е естествена природна мутация, която за момента не може да бъде обяснена научно.

Котка-върколак

Искате ли Котка-върколак?

Към този момент, в щата Тенеси има 14 подобни котки-върколаци, които се намират в развъдник и учените предупреждават, че те не са подходящи за домашни любимци.

Всички са на мнение, че първо тази порода трябва да бъде изучена, за да се прецени дали това са здрави и безопасни животни и след това да се разреши ползването им, като домашни любимци. Учените очакват Международната фелиноложка асоциация да одобри новата порода котки и те официално да бъдат представени още тази есен.

Сподели статията

За Автора: Цветан Славчев

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *