• Наоми Якобс

Невероятно! Жена се събуди със 17 години по-млада!

Наоми Якобс

Наоми Якобс

Ако ви кажем, че една жена от Манчестър си легнала да спи, а на сутринта се е събудила 17 години по-назад от настоящето, ще ни повярвате ли? Най-вероятно ще ни наречете луди. Може пък да си помислите, че става на въпрос за поредния филм с подобен сюжет. Оказва се, че за Наоми Якобс, това е напълно вярно и тя наистина се е подмладила със 17 години за една нощ.

Разбира се, Наоми е написала и книга със заглавие „Забравено момиче“, в която е документирала невероятното си преживяване. Чудно е как човек може да претърпи такава трансформация само за една единствена нощ. Описанието на книгата ще ни даде малко повече информация.

Наоми Якобс е на 32 години и е самотна майка. В една от поредните вечери, тя си легнала като всеки друг път. На сутринта обаче, още със събуждането всичко започнало. Тя си мислила, че е на 15 години и, че е ученичка. Ужасена и дезориентирана, тя дори не разпознала къщата, в която се намира. Определено тя не смятала, че това е нейният дом и била шокирана, когато синът й Лео я нарекъл „мамо“. Тя се намирала в 1992 година, когато Джон Мейджър бил министър-председател на Обединеното Кралство, когато нямало риалити предавания и филми на DVD във вестника.

Най-вероятно все още не ни вярвате. Тук трябва да споменем, че тя наистина се е върнала в 1992, но само психически. В крайна сметка, на Наоми се поставя диагноза за много рядко състояние на амнезия. Всичките и спомени за последните 17 години били изтрити, дори тя не знаела, че има дете. Просто се събудила с убеждението, че е 17-години по-рано. Последният и спомен бил как на вечерта си е легнала заедно със своята сестра.

В интервю пред BBC тя казва „Скочих от леглото, бях във шок. Гласът ми звучеше толкова различно, аз самата бях различна. Мислех си, че сънувам, но когато видях лицето си в огледалото бях склонна да повярвам..“.

Най-комичното, което разказва тя е сблъсъкът и с модерните за тогава технологии. Телефоните, които виждала тогава, не били смартфоните в днешно време. Те буквално били с размера на тухли.

Какво ли е чувството подобно нещо да ти се случи! Със сигурност не го пожелаваме на никой, но само по себе си това преживяване е малко или много любопитно и странно. Какво си спомняте вие от преди 17 години, ако сте били родени тогава. Със сигурност животът ми сега и животът ми тогава имат шокираща разлика. Тази разлика е усетила и Наоми.

Сподели статията

За Автора: Цветан Славчев

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *