• робърт де ниро

Най-големите актьорски трансформации

актьорКогато един актьор влезе много добре в ролята, това се усеща от зрителите. Актьорската игра е на едно друго ниво. Понякога обаче, има нещо друго, което кара хората да се захласнат. Това са актьорските трансформации, които започват още преди филма да започне снимки. Да смениш начина, по който изглежда твоето тяло, е доста популярно за доста актьори. Има някои промени обаче, които са далеч над нормално, което е прическа, дрехи и грим.

1. 50 cent във филма All Things Fall Apart

Рапърът, който се изявява все по-често като актьор. Той е направо неразпознаваме във филма от 2011 година. Там той влиза в ролята на играч по футбол с диагноза рак. Къртис Джаксън е свалил близо 30 килограма, за да се приближи максимално до ролята си.

Диетата му е била само от течности, като в комбинация с това той е прекарвал по 3 часа дневно на кростренажора. Представете си какво усилие е това. Рапърът дори е премахнал татуировките от ръцете си, защото прикриването им отнемало адски много време. Той нямал намерение да се задържа по този начин прекалено дълго.

Филмът не беше чак толкова успешен, но определено 50 спечели уважението на критиците с отдаденоста си. Той не е от най-талантливите актьори в света, но определено влиза напълно в ролите на своите персонажи. Заслужава респект.

2. Робърт Де Ниро за Raging Bull

Определено много хора усещат Де Ниро като един от най-добрите в този тип актьорско майсторство. Най-голямата промяна за него е във филма Raging Bull. Това е трансформацията, която наложи стандарта на работа на всички останали. Такова отношение към човешкото тяло, такива бързи резултати, невероятна актьорска игра.

Филмът е заснет на две части, за да се покаже контрастът между якият и чист боксьор и напълнелият Джейк Ла Мота, който е стар и вече се е оттеглил. Тук отново става на въпрос за 30-тина килограма, но в този случай са качени. Диетата на Робърт Де Ниро е била пълна с италианска тестена храна, много от нея.

Мартин Скорсезе, който е режисирал филма е наредил бързото заснемане на сцените, защото натоварването върху тялото на главния актьор е било немислимо и опасно. Резултатът е Оскар за най-добра мъжка роля и номинация за най-добър филм.

Крисчън Бейл в The Machinist!

Определено той е модерният майстор на трансформациите. Почти всяка негова роля е някаква крайност. Разликата в най-ниското и най-високото му тегло е над 60 килограма. За ролята си в този филм той е свалил около 30 килограма. Диетата, която е използвал е включвала 275 калории на ден – само това е. Набавял си ги е от малко риба тон или от 1-2 ябълки.

По-интересното е, че след филма той трябва да наддаде 50 килограма за няколко месеца, за да участва в първия филм за Батман. А какво е кльощав Батман? Определено той се справи и с това предизвикателство. Що за организъм има този човек.

Сподели статията

За Автора: Цветан Славчев

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *