• Семейство

Мъжете обичат повече жена си или децата си?

Мъжете обичат

Кого мъжете обичат повече?

Ако питате някоя жена кого обича повече – мъжа си или децата си, тя със сигурност ще посочи вторият отговор. Това донякъде е разбираемо, тъй като майчината любов е най-силна и около 80% от представителите на нежния пол потвърждават тази теза, но замисляли ли сте се каква е ситуацията при мъжете?

Със сигурност, всеки мъж би имал своята гледна точка върху този не лек въпрос, но тук ще разгледаме мнението на един известен американски блогър. Арън Гоувея е собственик на блога “The Daddy Files” или преведено на български – „Татковите досиета“ и според него не може да се определи кого един мъж обича повече. Арън разкрива, че не обича децата си повече от съпругата си, но и не обича съпругата си, повече от децата.

Според блогърът любовта между жена и деца не може да се измери и е глупаво да се твърди кого обичаш повече. Той дава и един много интересен пример, с който описва своята теория.

Представете си, че има пожар в дома ви и трябва да изберете кого да спасите първо – жена си или децата си. Разбира се, почти всеки здравомислещ човек ще се опита да спаси първо децата си, но това не означава, че обича тях повече. Това е реакция на организма, която може да се обясни по много различни начини, но може би най-простото обяснение е, че животът е пред децата и именно затова избираме да спасим първо тях.

Все пак, родителите имат ролята на „пазачи“ когато става въпрос за децата им и всеки човек би направил всичко по силите си, за да предпази своите рожби. Логично и майките да спасят първо децата си, а не мъжа си, като това е най-разумното решение.

Арън Гоувея твърдо заявява, че не обича никого повече, тъй като семейството е едно цяло за него. Той отговаря и на въпроса, защо майките обичат повече децата си. Според американеца, всички очаквания на обществото са насочени към майките и те трябва да правят всичко, за да бъдат винаги с децата си и да ги обгрижват.

Според Арън, жените които твърдят, че обичат повече децата си и отделят за тях цялата си любов, нямат щастлив брак и за това компенсират липсата на ласки от половинките си, с тези на децата. Гоувея отправя призив към майките да не бъдат толкова влюбени в децата си, а да приемат семейството като едно цяло и да обичат всички поравно.

Сподели статията

За Автора: Цветан Славчев

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *