• Работници

Мъдрият работодател и продуктивните работници – как да ги съблазним!

работодател

Как да накараме работниците да са по-продуктивни?

Работниците Ви са това, което ще направи бизнеса Ви печеливш или съответно губещ! Един добър старт в мотивацията на работниците Ви е колективната здравна застраховка. Ако те са здрави, бизнес целите ще бъдат постигани много по-бързо и ефективно. Истината обаче е, че това би бил голям разход за компанията. Добре ще е, ако работниците Ви желаят подобно нещо и договорите отстъпка. След това ще си разделяте разходите. Груповите застраховки са доста по-евтини. Пакетните услуги са подходящи дори за по-малки компании. Нищо не пречи да опитате.

От другата страна, ако компанията Ви е наистина мъниче, то отново има вариант. Хубаво ще е да се поинтересувате от интересите на бизнес партньорите си, с които може да закупите един групов пакет. Ако познавате някой с подобна групова застраховка, Вие може да се присъедините към неговата полица. Колкото повече хора се застраховат, толкова по-малка ще е цената на целия пакет застраховки.

Организациите, които провокират хората си да спортуват през уикенда, се радват на активни и продуктивни работници, които се чувстват много добре. Една идея, която ще допринесе за доброто усещане на работниците Ви е някакво спортно съоръжение във фирмата. Ако това е непостижимо, то може да организирате различни дейности на близкия стадион или в някой фитнес. Една много добра идея са груповите карти за фитнес, които ще излязат доста евтино на компанията, но за сметка на това ще зарадват наистина много Вашите работници.

В следствие на горното предложение, много популярна става практиката да пращаме служителите си на тиймбилдинг. Изпратете ги за няколко дни на морето или в планината, ако са постигнали нещо голямо, защо не и в чужбина. Нека колективът прекара времето си заедно. Няма да повярвате на чудото, което ще видите след няколко общи почерпки, колективни игри и упражнения. Хората Ви ще се чувстват наистина близки и наистина ще разчитат един на друг. А защо не се включите и Вие?

Разбира се, не на последно място ще поставим и финансовите стимули. Те обаче трябва да са поднесени много деликатно. В началото на годината поставете някакви цели на екипа, нека да не са 1-2, направете една пирамида. При всяко едно стъпало нагоре, в сметката на фонд „Награди“ ще влиза някакви определени финанси. Обвържете целите така, че да носят печалби на компанията. Просто трябва да отделяте част от печалбата, за да може в края на годината тази част да бъде разпределена между служителите Ви под формата на допълнителен стимул за добрата им работа.

Накрая ще свършим с един много кратък съвет – дайте им 1-2 дни почивка. След натоварен месец в работата, хората са изтощени и немотивирани. Дайте на всеки по 1-2 дни платен отпуск, допълнително към стандартния. Служителите ще Ви се отблагодарят подобаващо! Когато Вие цените тях, и те ще ценят Вас!

Сподели статията

За Автора: Цветан Славчев

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *