Модни тенденции при дамските обувки този сезон

shoesОтново е лято и отново на пазара са новите модни колекции дамски обувки. Разнообразието на модели е огромно, на цени – също. С малко повече разум и усет за цветовете и съчетанията можете да освежите визията си с не много скъпи, но ефектни обувки.

Хит на сезона тази година са неоновите чифтове. Има ги в изчистен вариант, както и във вариант с капси и блясък, с равна подметка, с токчета или с платформа. Изобщо изборът е голям, а пазаруването – удоволствие.

Друг модел за сезон 2013 са обувките с корк и лико (тип еспадрили). Те са изключително женствени и ефектни, а и много удобни. Преобладават пастелните цветове, които лесно се съчетават с повечето дрехи.

Актуални през този сезон си остават отворените и затворените обувки на ток, моделите с клиновиден ток, и разбира се, незаменимите за лятото чехли. Цветовете при тях са много разнообразни – варират от пастелни тонове до ярки и искрящи цветове, с или без капси.

Спортните модели обувки също остават актуални. Те са може би най-универсалните, защото могат да бъдат използвани както при официални случаи, така и в ежедневието. Предпочитани са от много жени, защото са удобни и внасят младежки имидж. Подходящи са както в съчетание с панталон, така и с пола и рокля. Вариант на спортните модели са т.нар. балерини, които също с в най-разнообразни цветове и модели.

Масивните токове също са на мода. Те дават стабилност и са идеални за дамите, които не могат да носят обувки на тънки токчета. От няколко години на мода се връщат и обувките с остри върхове.

При цветовете на мода отново излиза бялото. Този сезон белите обувки ще са актуални, независимо от модела. Те могат да се съчетаят перфектно с черно или червено. Черно-белите обувки също са актуални, а и особено практични, защото биха могли да се комбинират успешно с различни дрехи. Същото важи и за обувките в бяло и червено.

Този сезон пазарът е завладян и от обувките в металически цветове – златисто, сребристо, бронзово, медено, в най-различни варианти, с висок или нисък ток, отворени или затворени. Повечето са с нежни женствени каишки.

През последните години се наблюдава все по-агресивно навлизане на мъжките модели обувки в дамската мода. Можете да ги намерите в различни цветове – от ярко червени и златисти до чернобели и меки, пастелни тонове.

Сандалите с каишка, тип гладиаторски, също не отстъпват и през този сезон. Разликата през 2013 г. обаче е в това, че са на малко по-висок ток, а връзките стигат доста по-нагоре по крака.

Сподели статията

За Автора: mariak

One thought on “Модни тенденции при дамските обувки този сезон

  1. 23.09.2013 at 20:17

    Определено статията е невероятна ,аз също мисля да се възползвам но за есенно- зимните модели

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *