• мед

Медът прави чудеса с кожата ти

honeyМедът ти носи толкова много ползи, че няма смисъл да го пренебрегваш. Той е подходящ дори за проблемна кожа, склонна към акне, тъй като има антибактериално действие. Сладкият елексир е пълен с антиоксиданти и така забавя стареенето. Овлажнява, успокоява и дарява кожата с блясък. Освен това, отваря порите и ги прави лесни за почистване. Да, всичко това можеш да получиш от меда, който предпочиташ за подслаждане на чая…

Медена маска

Една от най-лесните за приготвяне маски е медената. Медът помага за отпушване на порите и същевременно предоставя влага. Нанеси тънък слой мед върху леко влажната кожа с кръгови движения. Остави да действа около 30 минути и след това внимателно изплакни с хладка вода. Маската се отмива лесно и бързо и прави кожата сияйна и мека.

Лечение с мед

Премахни досадните пъпки с мед. Ако страдаш от обрив, вземи един тампон, напоен с мед, и нанеси върху проблемното място. За да събудиш стресираната кожа, нанеси малко мед с потупване и веднага ще я освежиш.

Почистване с мед

Въпреки че медът не е предназначен за деликатно премахване на грима, той е едно добро средство за почистване на кожата. Удивително разтваря грима, особено когато се смесва с естествено растително масло. Направете смес от мед и кокосово масло или масло от жожоба до образуването на гладка текстура, достатъчно хлъзгава за лесно нанасяне. Може да добавиш още канела, куркума или индийско орехче за ароматно лечение. Масажирай кожата с тази смес и скоро ще забележиш разликата.

Ексфолиране с мед

Можеш да ексфолираш кожата си веднъж или два пъти седмично с лек пилинг. Содата предлага лека ексфолация, докато медът успокоява и изглажда кожата. Не се притеснявай да използваш тази рецепта от главата до петите – ръцете, краката, ходилата, лицето.

Баня с мед

Смяната на сезоните се отразява негативно върху кожата. Топлите вани с мед имат успокояващо, хидратиращо и омекотяващо действие. А и са толкова приятни!

Сподели статията

За Автора: Martin Kolev

Купете си клетка за хамстер и си свиркайте!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *