Лизинг – сигурност и удобство

Ако все още ви е трудно да закупите нужното оборудване за вашия бизнес или нямате достатъчно средства да купите нова техника за вашия дом , вече има решение, което ще ви даде голяма сигурност и повече удобство. Днес банкови институции, компании и големи вериги магазини могат да ви предложат услугата лизинг.

Терминът лизинг описва договор, чрез който се предоставя правото на ползване на движимо имущество, а също така и на недвижим имот. Този договор дава правото на лизингополучателя да се разполага с актива, в замяна на което той плаща фиксирана сума всеки месец.

Банки и лизингови компании предлагат два вида лизинг: финансов и оперативен. Финансовият лизинг се използва при закупуване на всякакви стоки като техника, автомобили и други.

Оперативният лизинг се използва най-често от търговците или производителите на по- скъпи и специализирани стоки.

Много банкови институции предлагат възможността да закупите движимо или недвижимо имущество на лизинг. Такива институции могат да ви предложат оперативен или финансов лизинг.

Ако сте юридическо лице и желаете да закупите производствено оборудване, земеделски или строителни машини, банките могат да ви предложат финансов лизинг.

Възможно е да си закупите лек автомобил от тези компании и в този случай може да използвате финансов лизинг. Обикновено той се използва за физически лица само и единствено за закупуване на леки автомобили.

Днес лизингът се превръща в много популярна и предпочитана форма на финансиране, защото той предлага много повече удобства и сигурност. Със закупуването на всякакви стоки на лизинг можете да спестите пари, защото не се налага да платите наведнъж цялата сума.

Всеки един бизнес, малък или голям, се нуждае от оборудване. Когато закупите нужните ви техника на лизинг, не се налага да използвате оборотния си капитал. Това ви дава шанса да вложите повече средства във други важни за бизнес начинания.

Най-голямото предимство на лизинга е това, че той ви дава възможност да използвате веднага нужните ви стоки, без да се налага да плащате цялата сума веднага. По този начин вие можете да изплащате покупката постепенно, като в същото време генерирате приходи от нея.

Много хора си мислят, че купуването на лизинг е като теглене на кредит. За разлика от кредита лизинговата сделка се сключва за много по-кратко време и при по-опростена процедура.

Лизингът е финансова сделка, при която не е нужно обезпечение. Друго предимство на лизинга е, че не се изисква никакво обезпечение, както при кредита например. Това спестява време и допълнителни разходи за клиента.

Известен факт е, че при теглене на кредит кредитополучателя е този, който финансира ДДС. Но при купуването на лизинг, компанията финансира и ДДС.

Всички знаем колко е трудно да се планира месечна вноска по кредит. При финансиране с лизинг вие ще внасяте всеки месец равни вноски, което ви позволява да планирате по-добре бюджета и разходите си.

Не на последно място лизинговите сделки дават възможност за повече гъвкавост. Например тези договори могат да бъдат структурирани според нуждите на клиента, а също така да са съобразени с неговия бюджет.

Лизингът е вид финансиране, което можете да използвате за вашият бизнес или за личните си нужди. Можете да закупите на лизинг оборудване за офиса, а също така нова пералня или чисто нов хладилник за вашия дом.

 

Сподели статията

За Автора: lyuba.ass

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *