• кралица на испания

Коя е бъдещата кралица на Испания?

Летисия Ортис Рокасолано е личност, която не е позната на българската аудитория, но това е бъдещата кралица на Испания. Странно или не, тя не е от благородно потекло, дори няма подобни корени. Красивата Летисия е бивша журналистка, дъщеря е на таксиметров шофьор, а на всичкото отгоре е и разведена.

Въпреки всичко обаче, Летисия е успяла да завърти главата на дон Фелипе, което означава, че тя ще бъде новата кралица на Испания.

Майка й е медицинска сестра, а баща й – журналист . Връзката й с принца започва през пролетта на 2003 г. Държат я в тайна до обявяването на годежа през ноември.

„Интелигентна, образована, амбициозна, учтива, със стоманени нерви“ – така я описват бившите й колеги. Преди годежа си тя води няколко месеца новините на обществената телевизия TVE. Летисия постепенно смекчава характера си, поне публично, за да заеме предвижданата й роля – на дискретна съпруга на наследника на престола. Тя се грижи внимателно за външния си вид, остава вярна на испанските дизайнери, редува елегантни тайори и женствени вечерни рокли. С годините присъства все повече на официалните церемонии, винаги дискретна до съпруга си.

Красивата испанка и съпруга й вече имат 2 деца – Леонор, който е роден през 2005-а година и малката София, която бе родена през 2007-а година. Летисия е родена на 15.09.1972 г. в Овиедо, като много испанци са на мнение, че тя е разчупила традициите в кралското семейство и влияе много добре на принца. През кариерата си, бъдещата кралица е преминала през CNN и TVE, но вече няма да й се налага да работи, тъй като скоро ще се окичи с кралската корона и ще има коренно различни задължения от журналистическата си кариера.

Сподели статията

За Автора: Цветан Славчев

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *