• корейско момиче

Корейската тайна за красота

Корейската красотаКорейската философия за прекрасна кожа заслужава да се изучава и прилага. Европейците се запознават с нея от медицински труд от 1600 година, който в света е известен под името Dongui Bogam. Но в какво е всъщност тайната на корейките?

1. Система 424 – Тези три цифри дават ключа към сияещата кожа на корейските жени. На практика това е разшифровка на най-важната процедура, касаеща разкрасяването – а именно измиването на лицето. Нищо особено, нали? Просто почистване, тонизиране и влага. Не бързайте, имайте търпение още малко. Да видим стъпките към това!

– Почистване на лицето с кокосово, бадемово или друго маслов течение на четири минути.

– Следващите две минути – измиване с пенливо вещество – мек сапун или специален тоник.

– И завършвате системата – четири минути изплакване с вода. Отначало топла, после хладка за затваряне на порите.

2. Зеленият чай-чудото на природата – Не могат да се изброят преимуществата, които той дарява на женското здраве и красота. Но преди всичко той е антиоксидант – главният борец за младостта на кожата.

3. Женшенът – Цени се в Корея повече, отколкото навсякъде другаде по света. Корените му помагат да се възстанови баланса и влагата на кожата, бори се с признаците на стареенето й и не допуска старческа пигментация.

4. Корейският пилинг – Атласната кожа на корейките се дължи и на добрия скраб, който редовно ползват. Процедурите за почистване, които те извършват са не само в дома им, но и в специални за целта бани. Дори и днес повечето салони за красота предоставят подобни услуги, които назовават „Корейско спа“. Ето я тайната на гладката кожа на корейските жени.

5. Хартиени маски за лице – Звучи невероятно, но това е оригинална корейска технология. Тези маски изпълняват две функции – почистват кожата и я подхранват. Хартиените листчета са напоени с подходяща субстанция и трябва да се прилагат един път седмично. Популярността им може да се обясни с практичността. На кого се харесва класическата маска за лице – разтекла се, грозна, а после дълго, дълго се почиства. При хартиената маска всичко е просто. Намокряш, поставяш, сваляш. Не е ли най-доброто за заети жени?

6. Европейските козметични производители се стремят към мултифункционални продукти, като по този начин спасяват жените от много средства за поддържане на кожата. В Корея подходът е друг. Там никога не се забравя за специалните средства за шията и деколтето. Прибавете към това и областта около очите и още няколко за лицето? Как няма да са красиви корейките?

7. Козметична йога – Или йога за лице.Чували ли сте за това? Заедно с правилното дишане се получава и подмладяващия ефект за лицето. Ако всичко се прави правилно, то бръчките намаляват. И не са нужни специални асани. Достатъчно е по десет пъти на ден да се повтаря с добра артикулация звуците: Ма, Ме, Ми, Мо.

8. На края – гримът на корейките – Има едно основно правило: простота. Очите се подчертават с черна очна линия, а тенът на лицето остава естествен. Малко туш на ресниците и червило на устните – макиажът е готов.

Сподели статията

За Автора: Martin Kolev

Купете си клетка за хамстер и си свиркайте!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *