Компютърната поддръжка – за и против

Какво е компютърна поддръжка?

Компютърната поддръжка е услуга, без която вашият бизнес не би работил правилно. За много от фирмите наемането на фирма, която да извършва тази услуга е безсмислено или финансово неоправдано. Големите фирми разчитат на системни администратори, назначени в самата фирма, малките фирми изобщо не могат да си помислят да отделят определена сума пари месечно. Единствено средният бизнес може да си позволи подобна услуга.

Компютърната поддръжка е и скъпа, и евтина, зависи от това дали преди да наемаш такава фирма си се сблъсквал с компютърни проблеми. В повечето случаи след сериозен проблем с техниката в една фирма, същата прибягва до услугите на компетентна реакция по отстраняването на проблема.

Най-лошата компютърна поддръжка е тази, в която се избира момчето, което разбира от техника. Това е профилът на повечето младежи. Най-вероятно ще ви спести доста главоболия, но не се знае колко още може да ви донесе вбъдеще. Затова е хубаво да се доверявате на проверени фирми, занимаващи се с компютърна поддръжка.

Как да изберем правилната фирма?

Има няколко неща, на които да обърнете внимание. Първото условие е времето за реакция. За много от фирмите това време е от 4 до 6 часа. Тук сами трябва да прецените на момента колко спешно ви трябва помощ. Второ – цената, която ви се казва по телефона за отстраняване на проблема. Както са казали хората “Средно положение няма” или ще ви е висока или ще ви е нормална. Отново преценете според ситуацията. Третото и най-важно условие e естествено качеството на свършената работа. Ако останете доволни от разрешаването на проблема, спокойно може да се доверите на тази фирма.

Сподели статията

За Автора: Martin Kolev

Купете си клетка за хамстер и си свиркайте!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *