• Почистване на дома

Колко често да почистваме дома си?

Почистване на дома

Почистване на дома

Как да разберем дали чистим достатъчно често в дома си? По принцип никой не може да Ви каже колко често да чистите в дома си! Има някои препоръки за поддръжката на добра хигиена, но всичко зависи от вас и вашата воля. Всеки сам преценява дали банята, кухнята, хола или цялата къща са в чисто или мръсно състояние. Ние ще ви помогнем с някои съвети, за които да съблюдавате, за да разбирате по-лесно дали сте почистили добре и как трябва да стане всичко.

Хладилникът е мястото, в което държим храната си. Той трябва да е винаги чист и прилежен, защото все пак от него ядем. Определено трябва всяка седмица да проверявате за развалени неща и да ги премахвате, за да няма лош аромат. Трябва да опаковате добре храната си, за да не се смесва ароматът. Редовно трябва да почиствате хладилника и рафтовете, защото често има остатъци от храна, която се разваля във времето. Определено занемаряването на хладилника и чистотата му могат да доведат до проблеми със здравето.

Прахът е другото най-често срещано нещо, което можем да определим като недостатък. Не трябва да може да се подпишете върху телевизора и мебелите си с пръст. Прахът може да е много вреден за здравето ви, за това го забърсвайте често. Той влияе зле на деца или на хората, които страдат от алергии.

Съдовете в мивката. Ако придобиете навик да измивате чиниите и посудата след като я използвате на масата, то няма как да стане по-добре. Няма да има миризми на застояло, мръсна мивка, мръсни плочки. Ще предотвратите разпространяването на бактерии. Просто пускайте миялната за съдове или чешмата по един път на ден и ще усетите огромна полза.

Прането не трябва да се случва когато всичките ви дрехи са на привършване. Когато съберете достатъчно дрехи, за да напълните една пералня пуснете я. Така винаги ще имате свежи дрехи, ще сушите своите дрехи без проблем. Освен това, когато държите адски много мръсни дрехи на куп, ароматът който излъчват е неотразим.

Фурната, котлоните и въобще всичко, на което готвим, трябва да се изчиства със специален препарат, който действа като обезмаслител. Добре е това да става след всяко готвене. Колкото повече стои мазнината върху уреда, толкова по-трудна и неприятна е за почистване. Трябва да използвате само специални препарати, тъй като е възможно да надерете повърхността по време на чистенето. Чистете по-редовно и няма да се налага да стигате до тежката артилерия.

Сподели статията

За Автора: Цветан Славчев

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *