• секс

Колко полезен всъщност е секса?

В повечето случаи, всички приемаме секса чисто и просто като една физиологична нужда, която малко или много трябва да извършваме. Сексът обаче е много повече от нужда, тъй като той оказва влияние върху цялото човешко тяло, мозъка и духа на човека. Доказано е, че хората, които правят повече секс са по-самоуверени и съответно успешни, така че не подценявайте този дребен детайл от човешкият живот.

Странно или не обаче, мъжете и жените имат различна гледна точка върху секса. Дамите предпочитат да има любовна игра, ласки и чувства, докато мъжете предпочитат да е просто секс, без странични глезотии и емоции.

Разбира се, няма нищо лошо в романтиката, но след дълъг и тежък работен ден, много рядко романтиката присъства в семейното ложе. Именно тук е момента за един бърз и разтоварващ секс, който е изключително полезен както за мъжа, така и за жената.

За жалост обаче, все по-малко двойки залагат на това креватно упражнение, особено тези с по-дълъг съвместен живот. Странно или не, в един момент тръпката изчезва (по-скоро при жените) и автоматично започват проблемите в семейството, а нищо чудно да се стигне и до изневяра.

Ползите от секса

Ползите от секса са много

Важно е да уточним, че не самият секс, а оргазъма е полезен за нашият организъм, тъй като при него се получават особени неврохимични реакции, които са много полезни за цялото ни тяло. Хормонът оксиоцин е основният „виновник“ за това, да се чувстваме добре, като той се получава именно при оргазъм. Качественият и редовен секс забавя стареенето, карани да се чувстваме добре, да сме по-продуктивни и по-весели.

Сексът също така помага за изглаждане на бръчките, заздравява косата, бори излишните килограми, укрепва имунната система и има още купища полезни свойства. може би звучи странно, но сексът е с ключова роля в живота на всеки човек, така че не бъдете срамежливи под завивките, импровизирайте, експериментирайте, наслаждавайте се и живейте по-добре.

Сподели статията

За Автора: Цветан Славчев

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *