• кокосово масло

Кокосовото масло и неговите неподозирани свойства

кокосово маслоИма наистина малко разкрасяващи продукти, за които можем да кажем, че вършат работа във всякакви случаи, но кокосовото масло определено е един от тях. Можем да го използваме за всичко – от заличаването на белези до омекотяването на твърде сухата кожа на коленете. Всички дискусии по този въпрос ни накараха да се запитаме какво всъщност прави кокосовото масло? Отговорът- матира. Звезди като Емма Стоун го нареждат сред любимите си естествени продукти, и ние трябва да направим същото.

Овлажняването на лицето е изключителна важна процедура. Как да включим кокосовото масло в нея? Започнете да миете лицето си, както всеки ден, независимо дали го правите, наплисквайки се с вода, с четка или пък използвате метода с маслата.

Просто измийте лицето си, подсушете го с мека кърпа, а след това сложете малко кокосово масло около очите си. То е идеалният крем за тази област, защото подхранва тънката като лист хартия кожа под очите, премахвайки тъмните кръгове и нежно заглаждайки бръчиците. Наблегнете на местата с бръчици. Ще ви е необходимо съвсем малко количество, не прекалявайте и внимавайте да не попадне от маслото в окото, тъй като за известно време ще замъгли виждането ви.

Мястото на маслото обаче не е само върху лицето ви. Нещо повече, то е един от най-ефективните продукти за справяне с всевъзможни проблеми на скалпа и косата. Много хора твърдят, че то е много по-добра съставка от всички, произведени от човека, тъй като е 100 процента натурално, без силикони, алкохоли и други химикали, които вредят на чувствителната кожа и коса. То върши страхотна работа в третирането на повредена от топлината на пресата или сешоара коса или пък на вродено сухата такава. Кокосовото масло има свойствата да предпазва от гъбични образувания, така че е идеалният продукт против пърхот. Подходящ е за честа употреба и предпазва косата и скалпа, ако бъде използвано от веднъж до четири пъти месечно. Измерете между три и пет супени лъжици от маслото и го загрейте в микровълновата фурна. Количеството, което ще използвате зависи от дължината и гъстотата на собствената ви коса. Ако имате дълга и гъста- използвайте пет лъжици, ако пък е по-къса и рядка, ще са ви нужни само три или четири.

В случай, че тези преимущества на кокосовото масло не са ви били достатъчни, ето още няколко. Кокосовото масло е перфектно за овлажняване на сухата кожа и може да се използва веднага след бръснене, защото омекотява и успокоява раздразненията. Домашна рецепта за скраб за лице включва кокосово масло и захар. Идеална е!

Сподели статията

За Автора: Цветан Славчев

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *