• Възраст

Кой и на колко години е най-възрастният човек в света?

За призванието „най-възрастен човек в света“ се борят няколко души, като един от тях е Джакабо Еба. Той е етиопец по произход и твърди, че е на най-малко 160 години, което буди доста въпроси. Не е ясно дали той наистина е на 160 години, но пък Джакабо разказва доста интересни истории за нахлуването на Италия в Етиопия през 1895 г, които според историците са верни и може да се предположи, че етиопеца наистина е сред най-възрастните хора на планетата.

Кеси Каруева пък е жена, която по произход е чеченка и за нея се твърди, че е на 130 години. Тя е от малкото селце Гойти, което се намира в Урус-Мартановския район и въпреки че е на толкова напреднала възраст, жената е напълно контактна и си спомня много неща от младините си. Старицата живее в схлупена къщурка със сина си Салман и неговата жена. Именно Салман е показал на местните медии документ, че майка му е родена през далечната 1884-а година, като самият той е мислил, че Кеси е с поне 10 години по-млада. Салман сам е направил сметка, че когато е бил роден, майка му е била на 74 години, а баща му на 76.

Кеси Каруева

Кеси Каруева е най-възрастната жена

Интересното е, че Каруева е преживяла и двете Световни войни, Гражданска война, Революцията в Русия, а освен всичко останало, животът й обхваща 3 века. Възрастната чеченка признава, че дължи дълголетието си на здравословно хранене и на това, че се облича топло. Столетницата става всяка сутрин в 5 часа и се моли по 5 пъти на ден. За дългият й живот обаче помагат и нейните добри гени, тъй като майката на Кеси е живяла до 118 години.

Интересното е, че населението на Чечня е около 1.4 млн души, като има цели 200 столетници.

През 1933 г. пък починал Ли Чинг Юн, който според медиите е бил на 256 години. Юн е погребал 23 жени и има цели 180 наследника, което е направо впечатляващо.

Сподели статията

За Автора: Цветан Славчев

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *