• Свети Петър

Кои са най-грандиозните църкви в Европа?

църкви в европа

Красотата на Свети Петър

Толкова хиляди години са вече зад гърба ни. Развитието на религията в цялото това време е един от най-достъпните примери за развитието на човечеството. Европа може да ни представи най-невероятните църкви, които да посетим, за да се образоваме за живота, дори духовността да не е наша силна страна. Да, Християните ще имат свои религиозни причини да посетят тези места, без да трябва да си правят планове за почивката там, но ако не сте такъв, то определено трябва да ги включите в плановете. По тези места се съхраняват доста късчета от историята на света, за различните културни ери. Там ще видите най-прекрасните творения на архитектурния талант и някои от най-големите шедьоври на изкуството. Ако ви се появи шанс да посетите някое от тези места – не се чудете!

Саграда Фамилия:

Това е една от най-големите римски католически църкви в Испания. Макар и конструкцията на тази църква да не е напълно завършена, то това е един от обектите под егидата на ЮНЕСКО. Архитектурата е приятна смес от готически и криволинейни форми в стил Арт Нюво. Тази църква е останала като наследство на Антони Гауди – един от блестящите примери на креативността и стила му. Църквата има 3 големи фасади. Всяка от тях представя различни концепции и дизайни. Имаме фасада на рождеството, фасада на страстите и фасада на славата. Покривът също е много красив.

Базиликата на Свети Петър

Осветена през 1626 година, тази църква става свидетел на силните влияние на Ренесанса като ера. Това е най-свещеното място за католиците и една от най-големите църкви в света. Сградата се намира във Ватикана и е една от топ дестинациите при пътешествия в Европа. Дори да не изповядвате християнството, то трябва да посетите това място заради неподправената красота и ценното преживяване, което ще изживеете. Папата помещава много от церемониите си тук. Това докарва адски много хора в църквата. Главните „виновници“ за създаването на Базиликата на Свети Петър са Донато Барманте, Микеланджело, Карло Мадерно и Бернини. Тези имена бележат много от красотите на Европа. Те са и най-големите представители на Ренесанса. Никога няма да забравите посещението си тук.

Катедралата Нотердам

Тя е позната и като Notre Dame de Paris. Тя е една от историческите за католиците катедрали. Тя е и виден представител на френско-готическите стилове в архитектурата. Ако трябва да я сравним с римската архитектура, което датира по-рано, тук ще забележим повече стъкло в дизайна и по-естествен вид на скулптурите. Конструкцията започва през 1160 година и завършва през 1345. Нотердам е популярна дестинация не само заради катедралата си, но и заради много други дадености, които туристите обожават.

Сподели статията

За Автора: Цветан Славчев

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *