Класическа хомеопатия или как да се лекуваме здравословно?

Чувствате се зле, ходите на лекар, който ви предписва възможно най-скъпите лекарства и за съжаление ефект няма. Пробвате с билки, както и всякаква народна медицина. И пак положението е същото. Корема ви се свива, имате мускулни или ставни болки, да не говорим за вашето автоимунно заболяване, което след употребата на кортикостероиди се успокоява, но се появяват много нови проблеми. Не можете да се почувствате като човек. В Интернет има изобилие от статии, в които има информация как да се справите с определен проблем, но нещо ви липсва и вие отново сте болни и без настроение.

Зарежете статии, които описват алопатичната медицина или някакви други методи за лечение. Защо не пробвате с хомеопатично лечение, което бавно, но сигурно ще се справи с вашите проблеми?

Понятието хомеопатия е открито от Самуел Ханеман през далечната 1791 г. Той открил, че кората на хининовото дърво, предизвиква у здрав човек същите симптоми, като при малария. От тук идва и първия закон на хомеопатията, при който подобното лекува подобно. Лекарствата са приготвят изцяло от природни продукти, които са в разреждания 1:100 във вода, последвано от 100 тръскания,( сукусии), като колкото е по-голямо разреждането, толкова е по-висока потенцията и въздействието на илача е по-силно. Тук се лекуват не отделните симптоми или органи, а цялото тяло и най-важното, причината. Когато вашата т.нар. жизнена сила, която включва и имунната система, e слаба и податлива на инфекции, вие лесно и често боледувате. Тук за разлика от конвенционалната медицина се приема една безкрайно малка доза, но която е достатъчна, да активира вашата жизнена сила, като същевременно й дава и огромен обем информация за това как да се справи сама. Води я към самоизлекуване!

От стари времена, още от времето на маите хората знаят, че най-добрия начин за справяне с болестите е самолечението, което организмът прави. Когато имунната ви система е силна, можете да се справите с най-различни здравословни проблеми, но ако не е, горещо ще ви препоръчам да посетите класически хомеопат. Той ще ви изслуша и ще предпише най-доброто хомеопатично лечение, което ще бъде съобразено с вашите индивидуални психически и физически показатели. Винаги може да разчитате на него, ще ви помогне независимо кое време на денонощието е. Ще бъде вашия приятел в добро или в лошо. И повярвайте ми, след известно време, ще се почувствате силни и здрави и пак ще бъдете предишния човек, изпълнен с желание за нов живот.

Хомеопатичното лечение се основава на три принципа.

1. Първия е принципът на подобието. Така наречената картина на хомеопатичното лекарство, което ще ви бъде предписано, отговаря на повечето ваши характеристики, подобно е на тях, без значение дали са физически или психологически.

2. За всички ваши болести ще се даде само едно лекарство. Например проблема, който ви е изпратил при хомеопат е изострен синузит. Но вие страдате още от колит, безсъние, бронхит и още куп други хронични болести. Вашето лекарство ще включва всички тези симптоми, като първоначално ще се лекува най- важния, жизнен проблем, постепенно стигайки до периферията – кожата. Ако сте в остро състояние, например треска, последвана от висока температура, главоболие, повръщане, разстройство, бъбречна или жлъчна криза и др., първо се лекува това състояние. След като се почувствате по-добре, вече ще започне лечение на хроничните заболявания. Като разбира се, трябва стриктно да следвате съветите на хомеопата и да се консултирате с него как да приемате лекарството и какво трябва да правите, ако състоянието ви се влоши или подобри.

3. Приема се минимална доза. Докато не се изчерпа ефектът, приемът не се повтаря.

4. Проблемите изчезват от главата към краката, отвътре навън, от жизнено важни органи към по-маловажни и ако лекарството е правилно предписано, възможно е да се появи лечебна криза, която за кратко ще върне стари симптоми на неизлекувани заболявания, които в рамките на минути или часове постепенно ще заглъхнат. Възможно е да усетите краткотрайно усилване на отделни симптоми, които сте имали и преди, но, без да има патология. Например, усещане за трудно преглъщане и болки в сливиците, но при един преглед няма да има и следа от гнойни налепи.

Важно е да се знае, че при веднъж излекувана патология с помощта на хомеопатията, след това много рядко се стига до рецидив.

Сподели статията

За Автора: azdesi

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *