• кафе

Кафето – натурална козметика както за тялото, така и за лицето

маски с кафеЧерната напитка, без която не можем рано сутрин, притежава не само ободряващи, но и много козметични качества. Най-познатото средство за борба с грозния целулит е утайката от кафе. Смесена с 1 с.л. чист зехтин и 1 с.л. кафява захар, тя се превръща в перфектен натурален ексфолиант.

При редовно търкане на проблемните зони с него по време на душ, той премахва мъртвите клетки, стимулира кръвообращението, намалява целулита, прави кожата нежна, гладка и мека. Кремовете за тяло, които съдържат кофеин, също са добро допълнение срещу портокаловата кожа и доказано са по-ефикасни, от които и да е други продукти с растителни екстракти.

Кофеинът е изключително полезен и за кожата на лицето. Той подобрява тена и състоянието на кожата, понеже активизира кръвоснабдяването. Помага за справянето с отоците и торбичките под очите. Бихме могли да назовем и още ползи от кафето, но предпочитаме да ви споделим няколко доказани рецепти за домашна козметика с него. Така че, ако имате чувството, че кожата на лицето ви е изгубила свежестта и блясъка си, опитайте да събудите хубостта й отново с помощта на маска с кафе.

Чаровната актриса Ева Лонгория например си прави маска с утайка от кафе, зехтин и лимонов сок, която държи около 20 минути. Тя споделя, че тази смес се отразява изключително добре на кожата й.

Ако кожата ви е суха и се нуждае от допълнителна хидратация, смесете равни части утайка от кафе и извара. Нанесете получената маска на лицето си и изчакайте да подейства известно време.

При положение, че искате да почистите, тонизирате и освежите кожата си, ви предлагаме два натурални ексфолианта за лице. Първият може да си направите като смесите утайка от кафе, щипка сол, малко канела, 1 с. л. чист зехтин и 1 ч. л. кафява захар, а вторият като към утайка прибавите 2-3 ч. л. зехтин и 1/2 ч. л. натурален пчелен мед. И при двата варианта просто трябва да нанесете сместа върху лицето си, да го масажирате 2-3 минути и накрая да измиете с хладка вода.

Сподели статията

За Автора: mariak

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *