• избор на съпруг

Как да си изберем съпруг?

Как да си изберем съпруг

Съвети при избора на съпруг

Факт е, че с напредването на възрастта, много дами осъзнават, че не биха могли да прекосят живота, без човек до себе си. А колкото повече приближават до заветните тридесет години, все повече започват да усещат липсата на половинка, с която да осигурят своите старини – в буквален и не до там буквален смисъл.

Семейството винаги е било важна част от нашето нравствено израстване. Клиширан израз пък твърди, че докато не почувстват сигурност в мъжа до себе си, жените не се решават на по-дълбоки взаимоотношения, а камо ли да мислят за деца. Според психолозите, това нещо се дължи именно на „неправилната половинка“ или по-точно на онзи човек, на когото не можете да разчитате. С цел да ви предпазим от подобни грешки и да ви осигурим по-правилен подбор на вашия съпруг, ето някои неща, които трябва да имате предвид, когато избирате вашата половинка:

1. При избор на съпруг, изберете човек, който не е мързелив и споделя своите печалби и заслуги с хората до себе си. Мързелив е човекът, който не работи, който не търси работа, налага се да го подбутвате, за да намери такава и в крайна сметка не виждате и петаче от това, което изкарва. Ако мъжът до вас е от този вид, то не губете времето си с него, тъй като той освен мързелив е и егоист.
2. Отговорен. Това е мъжът, който като обещае, че ще си направите среща в определен час, то несъмнено е там в точното време, а дори и по-рано. По този начин вие ще разберете дали действително този човек ви уважава.
3. Ако непрекъснато повтаря колко много му пречи: шефа, майка му, баща му, приятелите му и т.н, то със сигурност този човек не е подходящ за вас, тъй като той е същинско мрънкало. Няма нужда да пилеете нервите си с него, нали?
4. Предразположете вашия довереник с бутилка вино и вкусна вечеря. Попитайте го за живота му, за плановете му. Ако заговори за сериозни неща, е добре. В случай, че започне да се хвали с минали приключения и запои, то отървете се от него. Този мъж е несериозен.
5. „Кажи ми какви са приятелите ти, за да ти кажа какъв си“. Внимателно наблюдавайте средата му.
6. Допитайте се до приятелите му. В случай, че те изразят негативно мнение за него, че е несериозен и прочее, със сигурност това не е човекът за вас.
7. Отношенията с родителите му. Ако не поддържа добри взаимоотношения с тях, значи това е слаб човек, който става често обект на манипулации. В случай, че макар и да се кара с тях, ги уважава, значи можете да разчитате на него. Ако няма естествено уважение и отношение към тях, това значи, че един ден същото ще рефлектира и върху вас.
8. В случай, че връзката ви е изградена само на сексуална зависимост, без нищо по-дълбоко като взаимоотношения, значи не се надявайте на нещо повече. По-добре приемете мисълта, че този човек ще е временно във вашия живот. И колкото и да е голяма страстта ви, то тя ще приключи в момента, в който поискате по-сериозни взаимоотношения.

Сподели статията

За Автора: Цветан Славчев

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *