• Хъркане

Как да се преборите с хъркането

Хъркане

Забравете за хъркането с „Лека нощ“

Хъркането е един сериозен проблем, от който страдат милиони хора, но така или иначе не му обръщат достатъчно внимание. За човека, който хърка това не е кой знае какво, но пък за околните е истински ужас.

Е, вече можете да спите спокойно и да не се дразните на странните звуци, които издава партньорът ви, с помощта на „умен“ пръстен. Въпросният пръстен, носещ името „Лека нощ“ е предназначен за малкият пръст и е създаден от Майкъл Картър-Смит. Анти-хъркащото бижу работи на принципа на древен китайски метод, наречен акупресура. Според азиатците, човешкото тяло има множество енергийни опорни точки, които могат да регулират различни органи или нерви.

Последното проучване гласи, че 85% от хъркащите хора, ползвали „Лека нощ“ спят по-тихо, което означава и повече часове сън за техните половинки. Пръстенът регулира 2 точки, намиращи се на кутрето, които спомагат за по-лекото дишане през носа и по този начин елиминират или намаляват до минимум хъркането.

Учените са провели редица тестове с 20 хъркащи мъже, които са играли ролята на опитни мишки. Първоначално е изпробвано, пръстенът против хъркане да бъде носен на показалеца, но там няма подобни енергийни точки и е нямало ефект. След като са сложи пръстена на кутрето, 17 от тези 20 мъже са спали много по-приятно, не са хъркали и са останали впечатлени от ефекта на иновативното бижу.

Всъщност „Лека нощ“ има 2 издутини от вътрешната страна, които натискат точките, регулиращи дишането. Именно това е тайната на тази хитра и полезна джаджа, която ще направи нощите ви много по-приятни и пълноценни.

Сподели статията

За Автора: Цветан Славчев

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *