• нагревки

Как да се лекуваме само с нагревки?

хипертермияЗнаете ли, че тялото би могло да се справи с различни заболявания само с нагревки?! В тази статия ще откриете повече информация за това как високата температура и топлите бани, биха могли да облекчат и почти да излекуват симптомите на различни видове заболявания.

Редовното къпане с топла вода подобрява здравословното състояние на човек или поне до това заключение достигнал екип от учени от японския институт Тояма (Токио). Доброволци посещавали банята редовно. След известно време, прекарано в измервания на техните показатели, било установено следното:

  • При всички доброволци се подобрила работата на сърцето;
  • Намалил се рискът от образуване на кръвни съсиреци;
  • Доброволците преминавали по-леко през депресивни състояния и започнали да възприемат по-добре света.

Професор Такави, който бил ръководител на изследването, обяснил че високата температура, водела до краткосрочни подобрения на процесите в мозъка, а така адаптацията към средата се засилвала. „В крайна сметка, редовните посещения на банята, удължават живота“, споделил ученият.

Но разбира се не трябва да се забравя, че хората с тежки сърдечни заболявания и високо кръвно налягане, следва да бъдат много внимателни с топлите бани.

Нагряването на тялото (хипертермия) също така се прилага при лечение на рак в Русия, Европа и САЩ.

Същността на общата хипертермия е, че състоянието на пациента може да се подобри, когато тялото се нагрее до 43 – 43,8 градуса. Това е близко до максималната допустима граница, на която могат да издържат хората (45 градуса). При тази температура, повечето от анормалните клетки, като рак или вирусен хепатит B или C, се унищожават. В същото време, здравите клетки остават жизнеспособни и се отбраняват след внезапното топлинно стимулиране. За да се осъществи такава процедура и да се избегне шок върху организма, пациентите, са под обща анастезия. Подобно лечение на сериозни заболявания е включено дори и в България (клиника във Варна).

Според международните доклади, хипертермията спомага борбата срещу раковите клетки, хроничен вирусен хепатит, астма и дори подобрява състоянието на пациентите с ХИВ.

Сподели статията

За Автора: Цветан Славчев

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *