• неподходящия

Как да разлюбите неподходящия?

неподходящияСмятате, че животът ви е една торба с лимони и никога няма да срещнете перфектната половинка. Въпреки че сте наясно с безнадеждността на положението, все още сте с него. Вероятно той е женен, или пък има неприемливи за вас лоши навици, изневерява ви, но вие не можете да кажете “СТОП!”.
Скоро ви посъветвахме как да преодолеете несподелената любов, а сега ви предлагаме някои здравословни начини за разлюбване на неподходящия.

  • Направете списък на всички причини, поради които не трябва да сте с него. Причина номер едно трябва да е, че този човек ви прави нещастни. Вие заслужавате нещо по-добро. Други причини могат да включват несъвместимост, особено ако ви е време да създавате семейство. Човешката памет може да бъде селективна и съзнателно да не си спомняте лошите спомени. Когато се чувствате тъжни, пренебрегвани, недооценени, наранени и предадени, се замислете защо ви се случва всичко това. Отговорът вероятно няма да ви хареса.

 

  • Вижте грешките му. Никой не е съвършен. Колкото по-дълго го държите на пиедестала, толкова по-зле ще се чувствате. Приемете, че този човек не е съвършен и най-важното – не е подходящ за вас, защото добрият човек няма да ви кара да плачете.
  • Помислете за това, което искате от живота. Дали той нарочно не ви изневерява, за да се доказва пред приятелите си? Дали е арогантен, неискрен? Напишете списък с добрите и лошите му качества.
  • Запитайте се дали това е истинската любов. Ако признаете пред себе си, че това е страст, а не любов, ще го преодолеете по-лесно.
  • Дистанцирайте се! Ако искате да сложите “Край!”, по-добре се отдалечете и физически. За вас няма да е здравословно да сте близо до него. Той може да ви манипулира лесно, ако прозре слабостите ви.

Преди да вземете решението за радикални промени, помислете дали пречките да бъдете заедно са толкова големи. Често сами си налагаме ограничения, които ни спират да бъдем щастливи. Ако не се чувствате добре в тази връзка обаче, действайте!

Сподели статията

За Автора: Martin Kolev

Купете си клетка за хамстер и си свиркайте!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *