• Покрив

Как да подновим стария покрив?

ремонт на покрив

Времето на отпуските много хора използват, за да направят ремонт на къщата или вилата си. Това важи особено за обновяването на покрива, което не може да бъде пропуснато, предвид настъпващата есен и дъждове. Той е изложен на всякакви атмосферни влияния, които с течение на времето го повреждат. Ето защо ремонтът тук е неизбежен, особено ако се появи теч, защото той може да доведе до поражения в таванските помещения или стаите.

В общия случай покривът е покрит с керемиди, ламарина или азбестоциментови листове. Керемидените покриви, които се нуждаят от ремонт, най-често са на по 30-40 години, строени по стари технологии, без изолационни листове и без летви. В тези случаи обикновено пренареждане на керемидите не е достатъчно. Необходим е сериозен ремонт на дървената конструкция. Нещо, което не можем да променим е наклона на покрива, дори той да не е много подходящ, както и осигуряването на вентилация. Затова при старите покриви трябва да се задоволим с ремонт на конструкцията и подмяна на керемидите. Пълното им обновяване в повечето случаи се налага, поради причината, че новите модели не могат да паснат със старите. Затова дори и едновремешните ни керемиди да са здрави, може да се  наложи да ги сменим.

Добре е да се обърнете към фирми, които имат разработени решения за ремонт на всички видове покриви, като се запази специфичната форма и се съчетае със съвременно техническо изпълнение. Това в повечето случаи се прави с листове, летви и куки за закрепване на керемидите, пълнители за стрехи, обшивки и т.н, т.е. всичко необходимо за цялостното ремонтиране на един покрив. Приложението на тези системи е много широко обхватно и се прави при всякакъв вид керемиди при минимален наклон 18%.

Когато покривът е от ламарина, която е корозирала, решението е препокриване на повредения покрив, без да се налага демонтаж на старите листове. Вече има технологични решения, които не натоварват допълнително конструкцията, а старата повърхност се скрива, осигурява се хидроизолация, както и звуко- и топло изолация. Допълнително предимство е, че по време на този тип ремонти не се нанасят поражения на сградата.

Сподели статията

За Автора: mariak

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *