• коса

Как да поддържаме косата си дълга и красива

красива косаЧесто дамите решават да си пуснат дълга коса, защото е женствено и модерно, но забравят да се грижат за нея. Резултатът е едно нацъфтяло, изтъняло и неподдържано нещо, което изобщо не би могло да се нарече красиво. В повечето случаи даже е и мазно, с пърхот, понеже видиш ли някъде дамите били чели, че ако не си миеш косата, тя ще стане по-хубава. Всъщност истината е, че косъмът изисква редовни грижи.

Да започнем с подрязването на краищата. Ако искате да поддържате една и съща дължина на косата си, е препоръчително да ходите на фризьор всеки месец. При положение, че желаете да си пускате дълга коса обаче, по-добре го правете веднъж на 3-4 месеца. Просто няма как да се превърнете в Рапунцел, ако ежемесечно режете от дължината. Посещенията при фризьора не трябва и да се изключват напълно, защото подстригването предотвратява изтощаването и цъфтежа.

Задължително подхранвайте косата си при всяко миене с балсам или маска, в зависимост от това дали тя се нуждае от слаба или по-силна хидратация. На пазара се предлагат разнообразни продукти, а може да опитате и някои домашни. Перфектни за маски са натуралните растителни масла, жълтъкът, киселото мляко, хумата и т.н. В интернет бихте могли да откриете всякакви рецепти. И, моля ви, мийте косата си, веднага щом почувствате, че е мазна и/или мръсна, а това става през различен интервал от време при различните типове коси. Няма точен график. Абсолютна заблуда е, че рядкото използване на шампоан прави косата ви по-красива!

Масажът на скалпа подобрява кръвообращението, приятен е, а и помага да имате дълга и красива коса, понеже така се подхранват космените фоликули. Ресането с подходяща четка е най-добрият начин да си направите този масаж. С него обаче не е препоръчително да се прекалява и трябва да се прави много нежно, понеже в противен случай е възможно да накъса косата.

Сподели статията

За Автора: mariak

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *