• Масаж

Как да направим перфектният масаж?

Масаж

Как да направим Масаж

Кой би отказал добър масаж? Няма много дейности, които да са отпускащи, приятни и неизискващи много усилия. Масажите помагат да отпуснем тялото си, да стабилизираме кръвното си налягане, да стимулираме дори имунната си система. Освен това, те са една перфектна добавка към любовната игра на една двойка. Когато един масаж е направен както трябва, няма значение дали е било у дома с партньора или при професионален масажист – еднакво приятно е. Ето няколко съвета, които да следвате, за да доставите перфектен масаж.

1. Не прилагайте прекалено много сила! Има някои дейности, при които болката влияе върху крайният ефект, но при масажите не е така. Бъдете внимателни, приложете дотолкова сила, че този, който масажирате да може отчетливо да разбере, че го масажирате. Трябва да усещате че мускулът под кожата се движи, но без отсрещната страна да скимти и да прави физиономии.

2. Работете бавно! Освен, че не трябва да натискате, вие трябва да движите ръцете си бавно. Колкото по-бързо движите и масажирате, толкова по-вероятно е, че ще раздразните мускулите на човека, който ви се е доверил. Правете равни и бавни движения.

3. Не натискайте директно върху кости и стави! Най-важно е да внимавате когато прилагате натиск около гръбнака. Няма нужда да натискате там. Ако мускулите минават около ребрата за пример, също трябва да внимавате. Ако масажирате човек, който е кльощав, също трябва да внимавате, тъй като мускулната тъкан е по-тънка. Трябва да внимавате с лактите, колената, рамената. Избягвайте места, на които е имало контузия. За тях е добре да бъдат обработвани от професионалист.

4. Раменете! Рамото е едно от местата, на което има най-много напрежение в натовареното ни ежедневие. Независимо дали по цял ден работите на компютъра или носите тежки предмети из някой склад, раменете са част от тялото, която се натоварва много.

Ръцете ни се изморяват адски много когато масажираме тази част от тялото. Ето ви един съвет, който да използвате по време на масажирането. Вземете топка за тенис, поставете я върху рамената и я притиснете леко с длан. Сега започнете да я движите по цялата повърхност. Няма как да сбъркате. Определено и ръцете ви ще харесат тази техника.

5. Вратът! Той отново носи напрежение през целия ден, но и през нощта, ако спим по неподходящ начин. Често страдаме от хронична болка във врата. Хората често се оплакват от стегнатост, напрежение и много стрес в мускулите на врата. Там има наистина много кръвоносни съдове! Важно е да внимавате със стискането и задържането, за да няма проблеми. Простото правило е, че ако усетите пулс, трябва да отпуснете.

Сподели статията

За Автора: Цветан Славчев

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *