• хубава коса

Как да имате перфектната коса

Здрава коса

Идеалната коса не е просто мит

Всяка жена иска да има коса, като на звезда от някой филм или реклама на шампоан. Това естествено не е никак лесна задача, но за всеки проблем си има и съответното решение. За дамите, които са финансово обезпечени това може би не е проблем на дневен ред, тъй като винаги могат да си позволят посещение при фризьор или да си купят луксозни серуми и маски, но пък за по-голямата част от жените, това е излишен лукс и дори непосилен.

Е, както вече отбелязахме, винаги си има решение на проблемите, като в случая то е сравнително евтино и изключително достъпно. Нужни са ви само малко мед, за предпочитане домашен и малко зехтин, за предпочитане Екстра върджин.

Количеството разтвор зависи от вида и състоянието на косата, но е препоръчително да използвате 1 супена лъжица мед и 1 зехтин. Смесвате ги в подходящ съд, затопляте ги до около 40-50 градуса и след това втривате получената смес в корените на косата и продължавате да масажирате по нейната дължина. Когато сте готови с това, трябва да покриете косата с кърпа или пък шапка за баня и да стоите така в рамките на половин час.

След като постоите с разтвора от мед и зехтин, трябва да измиете косата обилно със шампоан и да я изплакнете. Ако косата ви е по-мазна и изтощена, можете да повтаряте тази процедура по 2-3 пъти в седмицата, но ако имате здрава коса и просто искате да я поддържате, е достатъчно да правите тази манипулация веднъж седмично.

 

Сподели статията

За Автора: Цветан Славчев

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *