• брачни отношения

Как да имаме здрави брачни отношения?

бракКак да имаме добър брак? Много интересен въпрос. Важното е да разберете едно, че повечето от проблемите възникват на подсъзнателно ниво. Ако погледнете отстрани едно семейство, което спори за дреболии, ще си кажете нищо особено. Обаче за тези дреболии има причина и тя може да прерасне в проблем. Ето как да се справим с напрежението.

1. Много важно е да се отделим емоционално от семейството, в което сме израснали. При един брак всичко започва от начало и не непременно трябва да живеем като родителите си. Изградете собствени отношения!

2. Богатият сексуален живот е важен! Консумирането на любовта е не просто физическа потребност. То е много важен фактор, който може да предпази партньорите от изкушението да потърсят топлина под завивките при друг.

3. Въпреки че сте женени, всеки има право на свобода. Да, трябва да живеете заедно и да градите живота си като семейство, но всеки има нужда от собствена автономия. Жените обичат да прекарват дни с приятелките, мъжете да пийната бира с приятели в петък вечер. Това е един идеален отдушник за напрежението!

4. Осъзнайте, че женитбата не е перфектна! Да, определено трябва да се подготвите за различия, конфликти и ядове. Няма как тези неща да се избегнат напълно, но трябва да знаете, че вие сте заедно за това. Изгладете проблемите и ги решете, това ще ви помогне да се свържете по-силно от всякога.

5. Децата са нещо хубаво! Да, не се притеснявайте да имате дете. То ще ви сплоти още повече. Трябва обаче да си разпределите родителските задължения по равно и да си ги разменяте. Така бебето ще повлияе положително на брака, а и ще усети любовта на родителите си. Редувайте се, за да има миг спокойствие за другия, то е важно. Работете като екип.

6. Смейте се! Да, хуморът трябва да е ваш спътник в брачния живот. Той ще ви помогне да преодолеете проблемите си и да погледнете от хубавата страна на нещата. Вие сте заедно, защото ви харесва, защото можете да се усмихвате докато гледате другия и да се смеете заедно. Опитайте, няма да съжалите.

7. Романтиката е всичко! Помните ли как се държахте, когато излизахте в началото. Правихте си изненади, чудихте се как да угодите на другия. Това трябва да се запази постоянно. Търсете различното в партньора си и пазете тръпката и искрата, защото те са нужни за дълъг семеен живот. Романтични вечери, цветя, разходка под звездите, екскурзии и пътувания. Винаги има повод да си покажете колко много се обичате.

Сподели статията

За Автора: Цветан Славчев

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *