• бели зъби

Как да имаме блестящо бели зъби с подръчни средства?

избелване на зъбиБелите зъби и сияйната усмивка, винаги са били повод за радост и гордост, при всеки един човек. За съжаление, процедурата по избелване в денталните клиники е изключително скъпо удоволствие за нашия джоб. Ала ето какво можете да направите, без да използвате услугите на денталната медицина, по повод белоснежната усмивка:

Използвайте почистване със сода

Да, обичайното почистване със сода – както от край време някои знаят, с използването на една чаена лъжичка сода. Е, няма нищо лошо и толкова странно да преместите бурканът със сода в банята. Това, което трябва да знаете е, че обичайно сода съдържат повечето пасти за зъби, а това от своя страна, служи за нещо като „естествена белина“ за вашите зъби. Рецептата за бели зъби със сода е следната: Смесвате една четвърт чаена лъжичка сода за хляб, заедно с вода и потапяте четката за зъби в получената смес. Чрез всекидневно използване на содата като добавка към вашата зъбна хигиена, постепенно ще забележите избелване на вашите зъби.

Домашна процедура с ябълки и ягоди

Използването на ябълки за почистване на зъбите е най-широко разпространения стар обичай, особено когато вашата четка за зъби отсъства. Сигурно си задавате въпросът: Как така ягодите избелват зъбите, след като когато попаднат върху белите ми дрехи, там остават трайни петна, които се премахват изключително трудно?! Оказва се обаче, че ягодите съдържат ябълчена киселина, която спомага за естественото избелване на зъбите ви. Но има и едно „но“. В никакъв случай не мийте зъбите си с ягоди и не ги оставяйте трайно около зъбите ви, или по тях. Това е така, защото ягодата съдържа киселина, която ако остане за дълго върху зъбите ви, би могла да ги увреди допълнително. Затова, просто яжте ягоди.

Изплаквайте устата си със солена вода

Солената вода се грижи за вашите венци, тъй като солта притежава антибактериални свойства. Освен това, ако разбъркате една чаена лъжичка сол в чаша топла преварена вода, която след това използвате за изплакване на устата, това действие може постепенно да стане и причината за по-блестящ емайл.

Електрически четки за зъби

Е, това не е реклама, но зъболекарите казват, че електрическата четка за зъби, премахва до 70% от плаката и почиства в пъти по-добре от обикновената четка за зъби. Ето защо, при използването на подобна четка за зъби, много по-лесно ще постигнете белотата на вашите зъби.

Не забравяйте езика

Измихте зъбите си, но пропуснахте езика? В крайна сметка, по него често се задържат остатъци от храна, включително различни оцветители от поетите храни и напитки. А езикът достига до вашите зъби. Така че не забравяйте, когато измивате зъбите си, да не пропускате и вашия език.

Сподели статията

За Автора: Цветан Славчев

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *