• Очен грим

Подходящо средство за почистване на очен грим?

очен гримМного дами смятат, че само с вода и сапун или друг измиващ продукт почистват перфектно макияжа на клепачите си и нямат нужда от нещо по-специално. Това обаче е абсолютна заблуда. Подобни средства са предназначени за лице, а не за очи. Дори, ако се вгледате в опаковката им, ще забележите, че там пише „Избягвайте контакт с очите“. Измиващите сапуни, гелове, кремове, пяни и т.н., освен че щипят, не могат да разградят пигментите, които се съдържат в грима. Черните остатъци от макияжа остават по и в очите под формата на „парцали“, както и по кърпата, която използвате. Предизвикват дразнене, зачервяване, дори и сериозни алергии.

Ето защо е необходимо да употребявате специални продукти за почистване на очен грим.

На пазара се предлагат изключително много и различни по вид козметични средства за отстраняване на макияж – двуфазни лосиони, мицеларни води, тоалетни млека, мокри кърпички и т.н. Имате възможност да изберете най-подходящото за вас, но трябва да внимавате. Голяма част от готовите продукти, особено най-евтините, съдържат химични вещества, които дразнят кожата, както и опасни парабени. Най-лесният начин да ги избегнете е да четете състава, написан на опаковките, преди да купувате. Ако все пак попаднете на козметика, която дразни очите или кожата ви по някакъв начин, по-добре я изхвърлете в кошчето, вместо да се подлагате на мъчения.

Добър вариант са и актуалните напоследък био продукти. Те не съдържат опасни вещества, а натурални растителни масла, които разтварят пигментите в грима. Освен това подхранват кожата и я освежават.

Ако обаче не ви се рискува да попаднете на неподходящ за вас продукт, бихте могли да си направите един изпитан домашен лосион за почистване на макияж, който не предизвиква дразнение дори и при най-чувствителните очи. За целта са ви необходими само розова вода, малко масло от жожоба и удобна опаковка, в която да ги смесите. Количеството може да определите според вашите предпочитания – колкото повече масло сложите, толкова по-добре ще почиства лосионът, но и ще става по-мазен.

Сподели статията

За Автора: mariak

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *