• Червило

Как да изберем подходящото червило?

Подходящо червило

Трикове за избор на червило

Хубавите устни, заедно с хубавото червило, са една от мечтите на всяка една съвременна дама. Но както и останалите части от тялото изискват стриктна поддръжка, така и устните имат нужда от такава. А ето тук, ще намерите няколко полезни трика и съвети за по-красива усмивка:

Отнасяйте се с устните така, както се отнасяте с кожата на лицето.

Можете да почиствате вашите устни съвсем лесно, дори и у дома. За тази цел можете да използвате влажна кърпа, с която да натъркате вашите устни. Чрез този малък трик, ще премахнете мъртвата кожа от тях и ще ги направите много по-плътни и блестящи.

Изберете подходящ момент за нанасяне на червилото

В случай, че отивате на вечеря или на купон с хапване, пропуснете червилото. Това от своя страна ще ви осигури усещането, че всичко с вашите устни е наред и няма да страдате от излишни притеснения относно това, дали червилото ви не е на място или е полепнало по зъбите ви.

Винаги нанасяйте молив за устни

Моливът за устни служи както за очертаване на устните ви, така и прави по-равномерен техния цвят. Преди да поставите червилото, препоръчваме ви да очертаете устните си като нанесете върху тях тънък слой от молива за устни. Ако направите това, то поне ще удължите живота на червилото върху тях.

Открийте цветът за вас

Цветът на червилото и това как ще седи върху вашите устни, зависи от това какъв е цвета на очите ви, какъв е цвета на кожата ви и др. Именно затова ви препоръчваме, преди да изберете червилото си и да го нанесете върху вашите устни, да изпробвате различни цветове.

Използвайте неписаното правило за червилото

Неписаното правило гласи, че когато използвате червило, трябва да направите светъл, семпъл грим върху очите. В противен случай – цялостен грим, би могъл да ви направи да изглеждате по-възрастни.

Нанасяйте червилото от средата

Нанасяйте правилно червилото, като започнете от средата на устните ви към самите краища. Така ръцете ви няма да треперят, когато достигнете тънките линии на вашите устни, а цветът ще изглежда равномерно нанесен.

Използвайте озарител над горната устна

В случай, че използвате озарител за скули, то го нанасяйте и над горната устна. Светлият нюанс над устната, ще ви направи да изглеждате с много по-плътни и сочни устни.

Почиствайте червилото преди лягане

Също като останалият грим за лице, задължително е да почиствате и вашите устни. Все пак не пропускайте фактът, че червилата и останалите моливи са химични продукти и ако не ги премахнете е възможно да създадете бактериална инфекция, която да доведе до възникването на афти или херпеси.

Почивайте си от червилото

Всекидневното полагане на червило върху устните ви, би могло да ги изтощи. Именно затова е необходимо от време на време да залагате на естествения цвят на вашите устни. Това ще ги направи по-здрави.

Използвайте тъмна сянка под устните

Светлината над устните, както и тъмните сенки под долната устна, биха ги направили по-изразителни и с по-открояваща се форма. Ако имате красиви устни, то определено винаги бихте могли да ги подчертаете.

Сподели статията

За Автора: Цветан Славчев

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *