• Бели зъби

Как да избелим зъбите си?

избелване на зъби

Как да имаме кристална усмивка?

Има ли човек, който да не иска перфектна усмивка? Едва ли. Истината обаче е, че поддържането на една такава усмивка може да е доста трудно. Миенето на зъбите, четкането, изборът на хубава паста, използването на вода и конци за зъби, редовното ходене на зъболекар. Определено поддържането на зъби бели като перли изисква вложено време. Доста хора не успяват да го правят както трябва и това може да доведе до проблеми като кариеси, инфекции и прочие.

Независимо дали сте забравили да ходите на зъболекар редовно или пък просто не обичате да си миете зъбите по 15 пъти на ден, то нямате перфектна усмивка. Има няколко други възможности, за да постигнете това нещо. В тази статия ще разгледаме различните методи за избелване на зъбите и то в дългосрочен план.

Комплект за избелване на зъби у дома?

Работят ли наистина тези неща? Всички сте виждали как по телевизията рекламират различни апаратчета, които избелват зъбите. Чудили сте се дали си струва да опитате, тъй като са евтини, лесни за използване и като цяло всичко звучи прекалено хубаво, за да е истина. Попитахме някои зъболекари и те смятат, че тези уреди действат, но само понякога.

Въпросните комплекти за домашно избелване на зъби влияят само на някои зъбни петна и обикновено има нужда от адски много време, за да видите реален резултат. Няма значение дали това са апаратчета, лентички, специални гелове или прочие, то ще имате нужда от поне 2-4+ седмици, за да прецените дали ще има някакъв ефект от цялото занятие. Избелващите инструменти може да имат действие върху повърхностите замърсявания, но не и върху обезцветяването, което е свързано с възрастта или гените.

Избелване чрез коронки или други зъболекарски методи.

Много зъболекари могат да предложат порцеланови коронки или друг тип дентални импланти, но тези неща са доста скъпи. Цените варират от зъболекар до зъболекар, но определено сумата няма нищо общо с гореспоменатите комплекти за избелване у дома.

Този вариант може да не е много приложим, ако зъбите ви не са достатъчно силни или имате някакви други проблеми с тях, които да пречат на това. Зъболекарят ви може да предложи друг метод за избелване на зъбите според това какво количество емайл имате останало върху зъбите си. Въпросните порцеланови коронки са за постоянно, за това е добре да се консултирате първо със зъболекар, за да разберете дали си струва цялото упражнение и дали го искате със сигурност. Да се надяваме, че вече имате идея кой вариант ще изпробвате и как ще избелите зъбите си!

Сподели статията

За Автора: Цветан Славчев

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *