• Устни

Как да запазим устните си красиви през зимата

устните през зиматаЗимата има много добри страни и носи празнично настроение, но ако трябва да сме напълно честни, колкото и да хубава да е, понякога тя води със себе си и някои доста неприятни последици за външността ни. Една от тях са напуканите, сухи, изпръхнали и болезнени устни, които често не се възстановяват и от най-скъпия балсам. Ето защо решихме да споделим с вас няколко лесни трика за гладки, меки ичувствени устни дори и през най-студените дни.

Първият ни съвет е през зимния сезон да приемате по-голямо количество течности и сочни плодове. Те ще поддържат добрата хидратация както на цялата кожа, така и на устните.

Важна стъпка в грижата за нежните устни, особено през студените зимните месеци, е и редовното им ексфолиране. То ще спомогне за премахването на повърхностния слой мъртви клетки, за подобряване на кръвообращението и естествено за по-мека и красива кожа.

Ефективен и лесен трик е разтриването на устните за няколко минути с четка за зъби или влажна хавлия. Освен това на пазара вече се предлагат специални ексфолианти с различниприятни вкусове. Премахването на кожичките може да стане и със скраб, който бързо бихте могли да си направите съвсем сами вкъщи. За целта сипете в удобен съд 1 ч. л. натурален мед, 1 ч. л. сода и няколко капки зехтин. Разбъркайте добре, нанесете с пръст върху устните си и внимателно търкайте около 2 минути, след което изплакнете.

Друго изключително важно правило за красиви устни през зимния сезон е да не излизате от вкъщи без дебел слой балсам върху тях. Той ще запази влажността им и ще ги защити от вредните външни влияния като студ, вятър, сняг и др. За съжаление обаче трудно ще възстанови вече напукани устни. Той може само да предотврати допълнителни проблеми. Ментоловите балсами и сухите червила не са препоръчителни, защото те още повече дехидратират устните. Разбира се, над слой вазелин бихте могли да поставите и любимия си цвят червило.

Сподели статията

За Автора: mariak

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *